Dunev iz petog pokušaja slavio u Čačku

Treća trka Drift šampionata Srbije održana je minulog vikenda na stazi „Autopervoz Čačak“ u organizaciji Auto tjuning kluba. Događaj koji je okupio nekoliko hiljada poklonika auto moto sporta iz zemlje i regiona definitivno je jedan od onih koji su obeležili 2013. godinu u gradu na Zapadnoj Moravi.

Pored najboljih domaćih majstora vožnje sa proklizavanjem (drift), posetioce su čekali novi drifteri iz regiona. Predivan ambijent, vidno raspoloženi majstori za volanom moćnih bolida, a bogme i prateći zabavni sadržaji od kojih zastaje dah poput vožnje u drift taksiju, atraktivne vožnje motocikala, tjuning stajling izložbe, brojnih hostesa i igračica, nisu ostavili ravnodušnim više od 3.000 posetilaca. Rika motora, oblaci dima, publika u transu, složile su se sve kockice po želji organizatora.

drift

U konkurenciji 23 takmičara, posle prvih okršaja u osminu finala ušlo je 16 najspremnijih momaka, spremnih da izvuku maksimum iz mašina, ali i iz sebe, kako bi se domogli prvog mesta. U osmini finala Todor Dunev je lako savladao Savu Vidakovića sa nisanom s14, Uroš Berdajs takođe je porazio Nebojšu Petoševića, a pobede su ostvarili Marko Brkljačić, Miha Šuštačić ,Goran Simić, Zoran Savić, Dario Skoko i Dejan Fakuc.

drift2

Posle četvrtfinala u igri za pehare ostali su Dunev, Šuštarčić, Brkljač i Berdajz. Kada su takmičari bili vrhunski spremni, a njihovi automobili još pripremljeniji, sam rezultat bio je krajnje neizvestan. Brojna ponavljanja vožnji doprinela su da nekima od vozača popusti koncentracija, te da u vožnjama branik na branik naprave sitne greške, tako da su se u finalu našli Todor Dunev i Marko Brkljačić. I tek nakon petog duela, kada se već smračilo i kada su odavno već bili upaljeni reflektori, a publika možda na trenutak pomislila da pobednika neće biti, Todor Dunev zasluženo je osvojio prvo mesto.

drift1

Svaki od sudija sudio je prema „svom“ Pravilniku, Slovenac Dušan Košir prema slovenačkom, Rudolf Kalkan prema hrvatskom, a Aleksandar Jokić i Bane Nikolić prema pravilniku Srpskog drift šampionata (SDC), što je u dva navrata kada su takmičari bili izjednačeni učinilo atmosferu na stazi još uzavrelijom. I pored toga, na stazi je viđena pozitivna atmosfera, uz veliki broj aplauza nakon svake završene trke , što je više nego dovoljan znak da se organizatorima pruži podstrek za češćim održavanjem ovakvih manifestacija u Srbiji.

Pogledajte još i: