Dve nove fabrike za proizvodnju komponenti za model Fiat 500L

Johnson Controls otvara novu fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i zajedničku fabriku sa kompanijom Magneti Marelli u Kragujevcu

Kragujevac, Srbija – 6. februar 2013. Johnson Controls, globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, enterijera i elektronike za enterijer automobila, proizvodi kompletna sedišta za novi model Fiat 500L u svojoj fabrici u Kragujevcu. Kompanija takođe obezbeđuje kompletan enterijer, obloge na vratima, instrument table, podne konzole i zadnja krila preko zajedničke fabrike sa PCMA, divizijom kompanije Magneti Marelli S.p.A.

„Ponosni smo što podržavamo Fiat u razvoju i rastu njegovog poslovanja u Srbiji. Naši proizvodi doprinose uspehu modela 500 L“, izjavio je Marcio Raveđi, potpredsednik i generalni direktor poslovne jedinice kompanije Johnson Controls za saradnju sa Fiatom, na svečanom otvaranju dve nove fabrike.

Nova fabrika za proizvodnju sedišta kompanije Johnson Controls smeštena je u Slobodnoj zoni Grošnica u blizini Kragujevca. Fabrika za proizvodnju kompletnog enterijera automobila predstavlja 50-50 zajedničko ulaganje kompanija Johnson Controls i Magneti Marelli, i nalazi se u okviru postrojenja Fiat automobila Srbija (FAS). Obe fabrike snabdevaju fabriku Fiat automobila Srbija (FAS) u Kragujevcu, gde se sklapa model 500L.

„Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa kompanijom Magneti Marelli“, izjavio je Marcio Raveđi. „Johnson Controls, Magneti Marelli i naš zajednički klijent Fiat će imati velike koristi od ove zajedničke fabrike.“

Johnson Controls je dugogodišnji partner Fiata u proizvodnji auto komponenti i dvostruki dobitnik nagrade Kvalitas za kvalitet u automobilskoj industriji.

Johnson Controls GmbH

Pogledajte još i: