Ekskluziva na Nissan štandu

Na sajam automobila ove godine definitivno vredi doći, ako ništa drugo, zbog atraktivnih automobila među kojima je i Nissan GT-R, jedan od najbržih na sajmu

Nisan je ove godine pripremio dva velika iznenađenja za posetioce sajma automobila. Prvo iznenađenje je potpuno nova “nisan mikra” koja donosi potpuno novi koncept i u velikoj meri se razlikuje od svojih prethodnika.

“Mikra” je sada mnogo ozbiljniji, praktično dizajnerski auto, sa lajfstajl karakterom, mnogo meke plastike u kabini i zavaljenim položajem vozača, što do sada nije bio slučaj.

Na žalost, cene još uvek nisu poznate za naše tržište ali očekujemo da menadžment Nisana uskoro donese odluku za domaže tržište. Pretpostavljamo da neće biti među najjeftinijima ali ni među najskupljim modelima B segmenta.

Tradicionalno, Nisan nudi veoma bogate pakete opreme, tako da očekujemo da će već bazna verzija biti solidno opremljena.

Ipak, najveće iznenađenje na štandu Nisana predstavlja ultra-sportski super-auto “nisan GT-R”. Dovoljno je da navedemo samo par podataka o performansama. Iz V6 motora zapremine 3,8 litara izvučeno je 570 “konja”.

Iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 3,5 sekunde, do 200 km/h mu je potrebno 11,5 sekundi, do 300 km/h 35,4 sekunde a maksimalna brzina je 321 km/h.

Izvor: Magazinauto.com

Pogledajte još i: