Fiat lider na polju ekologije

JATO Dynamics, vodeća konsultantska i istraživačka firma u svetu, saopštila je da je Fiat s prosečnom emisijom ugljendioksida od 118,2 grama po kilometru, petu godinu uzastopno najuspešniji brend na evropskom tržištu.

U odnosu na 2010. godinu, štetna emisija kod Fiatovih vozila smanjena je za 4,9 g/km. Fiat Automobili su se, takođe, kao grupa našli na prvom mestu u Evropi, sa CO2 prosekom od 123,3 g/km (-2,6 grama).

To je važno dostignuće i dokaz o konstantnom napretku. U poslednjih pet godina, Fiat je smanjio emisiju ugljendioksida kod svojih vozila za čak 14 odsto, sa 137,3 na 118,2 grama po kilometru, što je znatno niže od cilja koji je postavljen od strane Evropske unije za 2015. godinu (130 g/km).

Ovaj rezultat pokazuje Fiatovu posvećenost očuvanju životne sredine kroz razvoj jednostavnih a genijalnih rešenja, kao što su motor TwinAir („najekološkiji“ benzinski turbo agregat na svetu), korišćenje alternativnih goriva poput metana i tečnog naftnog gasa (segment u kome je Fiat evropski lider) i primena inovativnih tehnologija kao što je eco:Drive koji podstiče vozače na ekonomičan i ekološki prihvatljiv stil vožnje.

Sve eko-tehnološke inovacije Fiata grupisane su pod brendom „Air Technologies“, koji predstavlja i obuhvata evoluciju jedne ideje. Tokom poslednjih 20 godina ta ideja je na tržište donela niz revolucionarnih rešenja koja su istovremeno jednostavna i bolje štite životnu sredinu, a od vozača ne traže da odustane od bilo kog zadovoljstva u vožnji što je oduvek bilo karakteristično za italijanske automobile.   

PR Fiat Automobili Srbija

Pogledajte još i: