Fiat Talento MY 2020 je stigao – savršena kombinacija agilnosti i performansi

Ovaj model brenda Fiat Professional je zanovljen kako bi iznova dokazao svoju moć po pitanju kapaciteta nosivosti i udobnosti, sa novim enterijerima, novim motorima Euro 6D i novom tehnologijom povezanosti.

Fiat Talento MY 2020

Novi Talento, model za 2020. godinu je stigao, sa 2-litarskim motorom Euro 6D normi i mnogo novih funkcija u kabini, uključujući radio ekran osetljiv na dodir od 7 inča, preko kog se upravlja sistemom za  informacije i zabavu i navigacijom. Sistem je kompatibilan platformama Apple CarPlay i Android AutoTM preko prateće aplikacije. Osobine koje ga čine savršenim vozilom - saradnikom za profesionalce u gradskim sredinama i van njih, poput najbolje nosivosti u klasi i funkcionalnosti kabine, sada su i potvrđene. Inovacije na modelu MY2020 će zasigurno doprineti konsolidaciji uspeha ovog modela, koji je tokom prvih šest meseci prošle godine zabeležio rast prodaje od 13% u odnosu na isti period 2018. godini.

Fiat Talento MY 2020

 

Novi Euro 6D motori sa potrošnjom efikasnijom do 11%

Velika inovacija na modelu Talento MY2020 je uvođenje novog 2-litarskog EcoJet motora, koji ispunjava Euro6D standarde, a karakteriše ga potrošnja efikasnija za do 11%, kao i veća snaga i obrtni moment nego što je isporučivao prethodni 1,6-litarski motor. Ovaj motor je dostupan sa tri različita nivoa snage (120 KS i 320 Nm, 145 KS i 350 Nm i 170 KS i 380 Nm) i maksimalnim obrtnim momentom koji se ostvaruje već pri 1.500 opm, i opremljen je turbopunjačem varijabilne geometrije za ugodniju vožnju i izvanredne performanse pri malim brzinama kao i efikasniju potrošnju u realnim uslovima vožnje. Zahvaljujući elektronskoj kontroli, novi turbopunjač može da prilagodi dinamiku protoka brzini motora i stilu vožnje kako bi se omogućila prava količina kompresije u svakom trenutku. Nadalje, motori koriste tehnologiju selektivne kataliktičke redukcije (SCR) koja smanjuje emisiju oksida azota tako što ubrizgava AdBlue® u gas izduvnog sistema. I na kraju, porodicu motora za Talento MY 2020 zaokružuje kompaktni 1,6-litarski EcoJet Turbo S&S sa 95 KS i 260 Nm obrtnog momenta, takođe sa turbopunjačem varijabilne geometrije i SCR tehnologijom.

Fiat Talento MY 2020

 

Udobnosti i funkcionalnost za one koji putuju i voze bez brige

Iznutra, Talento MY2020 je dizajniran da pruži maksimalnu udobnost i izvrsnu ergonomiju, koristeći izdržljivu tkaninu i dobro oblikovana sedišta, koja garantuju udobno sedenje za sve putnike, kao i savršeno pozicionirani volan i komande koji čine svakodnevnu vožnju opuštenijom i bezbednijom. Konkretno, crni enterijer je osvežen kako bi se kreirao elegantan i funkcionalan ambijent koji je praktično dopunjen brojnim prostorima za odlaganje stvari – sa izvanrednim ukupnim kapacitetom od 90 litara – i „mobilnom kancelarijom“/ „Mobile Office“. Ovo praktično i pametno rešenje na zahtev može da uključuje i inovativno centralno sedište sa naslonom koji se spušta, kao i preklopni stočić uz njega, dok se u naslonu nalazi prostor za odlaganje stvari i dokumenata.

Fiat Talento MY 2020

 

Zapremine i dužine koje zadovoljavaju sve potrebe profesionalnog transporta

Talento MY2020 je dostupan u svim tipovima karoserije (kombi sa niskim i visokim krovom, kombi za prevoz putnika, kombi sa produženom kabinom i podni kombi) i dolazi u dve dužine, dve visine kao i sa dva različita međuosovinska rastojanja. Kombinacijom ovih elemenata, redizajnirani model može da se prilagodi kako bi zadovoljio sve potrebe vezane za laki transport, od 5,2 do 8,6 kubnih metara i sa ukupnom težinom vozila između 2,80 i 3,05 tona kao i korisnu nosivost koja dostiže 1.266 kilograma. Konkretno, kada otvorite CargoPlus particiju koja se nalazi ispod putničkih sedišta, možete prenositi predmete dužine do 3,75 metara (4,15 metara u verziji sa dužim međuosovinskim rastojanjem). Neverovatnu fleksibilnost takođe garantuje i visina utovarnog praga od samo 552 mm i širina kliznih vrata od 1.030 (na 100mm visine od poda). Zapremina tovarnog prostora iznosi 5,2 kubna metra kod verzije sa kraćim međuosovinskim rastojanjem, 6 kubnih metara u verziji sa većim međuosovinskim rastojanjem i ogromnih 8,6 kubnih metara u verziji sa većim međuosovinskim rastojanjem i podignutim krovom. To znači da Talento MY2020 može da preveze tri Euro palete čak i u verziji sa kraćim međuosovinskim rastojanjem.

PR saopštenje

Pogledajte još i: