Ford Fiesta i dalje najprodavaniji mali automobil u Evropi

Na pet najvećih evropskih automobilskih tržišta (na kojima se ostvari 71 odsto ukupne prodaje putničkih vozila na Starom kontinentu), u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Francuskoj i Italiji, Ford je u oktobru prodao 18.847 Fiesti, što je 8,9 odsto više nego u istom mesecu 2015...

 
Ford Fiesta i dalje najprodavaniji mali automobil u Evropi

Time je na ovim, ali i ostalim evropskim tržištima, Fiesta već petu godinu zaredom prodajni lider u svom segmentu.


Podsećanja radi: u 2015. Ford je evropskim kupcima isporučio 314.432 Fiesti, što je dva odsto više nego u 2014. Tako je ovaj model učvrstio prvu prodajnu poziciju u Evropi u kategoriji malih automobila, na kojoj je suvereno od 2012.

 
 
Ford Fiesta i dalje najprodavaniji mali automobil u Evropi

Evropski ogranak Forda je posebno ponosan još jednim podatkom koji saopštava ugledan analitičar evropskog i svetskog automobilskog tržišta, specijalizovana kompanije JATO Dynamics: Fiesta je na pomenutih pet tržišta na drugom mestu među 20 najtraženijih automobila svih kategorija i svih marki! 

 

U redovnoj mesečnoj analizi JATO Dynamics saopštava da svi glavni Fiestini konkurenti (iz ponude nemačkih i francuskih brendova) u oktobru beleže osetan pad tražnje.

Ford Fiesta je i najtraženiji model u Fordovoj ponudi u Srbiji: u periodu januar-oktobar kupcima je isporučeno 538 tih automobila, 11,6 odsto više nego u istom periodu 2015.


PR

Pogledajte još i: