Gabor završio specijal na 52. mestu

Jedanaestog dana Dakar relija od Antofagaste do El Salvadora sve učesnike čekao je dug specijalni ispit po kamenitom terenu i jednim delom po koritima isušenih reka. Gabor Sagmajster posle izuzetne upornosti i rešenosti da odradi sve ček tačke prethodnog dana na desetom specijalnom ispitu, prilično je bio iscrpljen, ali ga to nije omelo da dva dana pre kraja na cilj specijalnog ispita stigne kao 52. Ako je verovati organizatorima, naš jedini predstavnik u generalnom plasamnu motociklista zauzima 51. mesto.

- Jutros rano startovao sam bukvalno poslednji, što baš i nije bio neki prizor, imajući u vidu činjenicu koliko nas je uopšte ostalo u kategoriji motociklista, ali i zbog prakse da sam do sada bio u prvoj polovini takmičara. Vremenom su stvari došle na svoje mesto, jer sam do cilja prestigao skoro oko 30 kolega. Specijal je bio užasno dugačak i vrlo naporana, čak mogu reći da mi je u jednom trenutku bilo i dosadano. Kada sam pomislio da je kraj, shvatio sma da sam prešao tek 300 kilometara i da je to polovina, odnosno da me čeka još toliko. Vozili smo mahom po kamenitoj podlozi na trenutke po koritima isušenih reka i tako od jedne do druge tačke za čekiranje i pravac El Salvador. Rame me boli, ali o tome i ne razmišlja, uspeo sam da padnem jedno dva puta, ali ništa strašno. Motor funkcioniše što je najbitnije – rekao je Sagmajster.

Do kraja ovogodišnjeg izdanja Dakara ostalo je još dva dana, a Gabora posle jedanaestog dana jedino interesuje da malo spava.

- Prošlu noć sam spavao samo četiri sata, tako da mi je sada najvažnije da se dokopam kampa i mog šatora, kako bih spavao. Pre toga ću svakako porazgovarti sa kolegama o danu koji je za nama, odnosno o sledećem takmičarskom. Veliki pozdrav svim ljudima koji prate Dakar i navijaju za mene. Ostalo je još malo, naći ću načina i snage da stignem do cilja – dodao je Sagmajster.


 

Pogledajte još i: