Glasanje za automobil 2020. godine u Srbiji

Danas je prosto nezaobilazna aktivnost pri kupovini automobila, bilo da se radi o novom ili polovnom, pretraživanje Interneta. Potencijalni kupci automobila uz pomoć kompjutera na Internetu, kao neizmernom izvoru svih mogućih podataka, u ovom slučaju o automobilima, mogu da se obaveste o svemu što ih zanima pre donošenja konačne odluke i odlaska u prodajni salon. Takođe i svi oni koje interesuju automobili mogu na isti način da saznaju sve o svetu automobila i automobilizma.

Shvativši i sagledavši svekolike prednosti ovakvog načina komuniciranja, kompanija Metro Market osamnaestu godinu za redom organizuje izbor za automobil godine putem interneta pod nazivom NetAuto 2020. Kao i prethodnih godina, posetioci specijalizovanog automobilskog web portala netauto.rs, mogu prema sopstvenim kriterijumima do 20. februara 2020. godine da glasaju za automobile iz aktuelne svetske produkcije. Za razliku od većine drugih izbora ovaj i ovakav izbor omogućuje da svi koje zanimaju automobili izraze svoje mišljenje.

U konkurenciji za titulu NetAuto 2020. našlo se dvanaest modela iz aktuelne svetske automobilske produkcije, to su: BMW serije 1, Kia X-Ceed, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru Forester, Škoda Scala, Toyota Corolla Hatchback i Volkswagen Golf.

Na pomenutoj web adresi mogu da se pronađu ne samo fotografije automobila koji su se našli u konkurenciji nego i linkovi koji vode do sajtova uvoznika automobila gde glasači mogu da saznaju detalje o samom automobilu - od karakteristika i opreme do cene i konkretne ponude.

Osnovna prednost ovog izbora jeste u tome što se, glasanjem na internetu po principu jedna e-mail adresa - jedan glas, ali i potpunim izuzimanjem uvoznika i prodavaca automobila iz procesa organizovanja akcije, obezbeđuje njihov potpuni kredibilitet.

Titulu NetAuto, automobil godine u Srbiji do sada su osvajali Volkswagen Polo (2003.), Citroen C2 (2004.), Opel Astra (2005.), Renault Clio III (2006.), Dodge Caliber (2007.), Renault Laguna III (2008.), Toyota Avensis (2009.), Volkswagen Polo (2010.), Citroen DS3 (2011.), Subaru XV (2012.), Mercedes-Benz A Klase (2013.) Peugeot 308 (2014.), Honda Civic (2015.), Audi A4 (2016.), Toyota Corolla (2017.), Škoda Karoq (2018.) i Ford Focus (2019.).

Polazeći od činjenice da zaštita životne sredine postaje sve veća i vidljivija, biće proglašen i EKO automobil 2020. godine u Srbiji.

Nezavisni žiri predstavnika Privredne komore Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine, Centra za motorna vozila AMSS, Centra za promociju održivog razvoja i kompanije Metro Market prema utvrđenoj metodologiji ocenjivanja i proračuna i

Pravilnika proglasiće devetu godinu za redom automobil sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu.

Kao i do sada ovo priznanje biće uručeno u Svečanoj sali Beogradskog sajma u okviru sedmog sajma automobila Auto Show (19. do 23. mart 2020.). I ove godine, kao i prethodnih, nagradu će da uruči ministar za ekologiju u Vladi Republike Srbije.

PR saopštenje

Pogledajte još i: