Goodyear i Dunlop predstavljaju novosti u ponudi letnjih pneumatika

Preduzeće Goodyear Dunlop Sava Tires ima višegodišnju tradiciju i stručno znanje na području gumarske industrije. U okviru robnih marki Goodyear, Dunlop i Fulda preduzeće predstavlja novosti na području pneumatika, dok robna marka Sava sa postojećim letnjim pneumaticima omogućava sigurnu i pouzdanu vožnju u svim letnjim uslovima vožnje.

Goodyear i Dunlop predstavljaju novosti u ponudi letnjih pneumatika

NOVI LETNJI PNEUMATICI

GOODYEAR – sigurnost i manji uticaj na životnu sredinu sa težištem na kvalitetu

Posle uspešnog lansiranja svojeg više puta nagrađenog  putničkog pneumatika EfficientGrip, Goodyear predstavlja njegovu novu varijantu – EfficientGrip SUV – namenjen tržištu vozila SUV i 4x4 koji ima za ovu seriju pneumatika karakteristično odlično prianjanje. Pneumatik Goodyear EfficientGrip SUV izrađen je po sopstvenoj inovativnoj tehnologiji kojom se štedi gorivo, poznatoj pod imenom FuelSaving Technology, koja istovremeno doprinosi smanjenju emisija CO2. Usavršene karakteristike ovog pneumatika poboljšavaju vodljivost i kočenje vozila kako na mokroj tako i na suvoj podlozi i istovremeno omogućavaju mirnu i tihu vožnju. Prognoze za evropsko tržište automobila SUV/4x4 govore da će do 2014. godine broj vozila porasti na više miliona, pa će i potražnja specijalnih pneumatika SUV/4x4 biti sve veća . Pneumatikom EfficentGrip SUV Goodyear želi da zadovolji specifične zahteve koje postavlja ovaj rastući segment tržišta i omogući da smanjenje uticaja na životnu sredinu ne ide na račun voznih karakteristika pneumatika. Centralno mesto u razvoju pneumatika EfficentGrip SUV zauzima takođe udobna vožnja automobilima SUV/4x4

Goodyear i Dunlop predstavljaju novosti u ponudi letnjih pneumatika

DUNLOP – trkački pneumatici za ljubitelje sportske vožnje

Dunlop predstavlja dva nova člana evropske familije sportskih pneumatika:  

• Sport Maxx RT (Racing Technology – trkačka tehnologija) omogućava svim strasnim ljubiteljima sportske vožnje odlično prianjanje na površinu puta i vrlo stabilnu vožnju. Zasluga za to pripada smeši korišćenoj u auto-moto sportu koja se bolje prilagođava površini puta i time poboljšava opšte prianjanje pneumatika kako na suvoj tako i na mokroj podlozi. Rezultati testiranja pneumatika Sport Maxx RT od strane nezavisne organizacije za testiranje i izdavanje certifikata TÜV SÜD Automotive potvrđuju visoke performanse ovog pneumatika za vožnju po putu koji istovremeno svog najbližeg konkurenta nadmašuje za celih 7% kako na suvoj tako i na mokroj podlozi .

• Pneumatik Sport Maxx Race se pri razvoju suočio sa još većim izazovom. Pneumatik koji ima najbolje karakteristike za trke predstavlja idealan izbor za odgovorne vozače sportskih automobila koji žele da svojim vozilom doputuju do staze, trkaju se na stazi i zatim se vozilom vrate kući. Nov pneumatik zadovoljava potrebe nekih najsnažnijih vozila koji se danas mogu videti na putu; među njima su Mercedes SLS i C63 AMG Black Series, Audi TT RS i R8, Porsche 911 GT3 i BMW M5.

Goodyear i Dunlop predstavljaju novosti u ponudi letnjih pneumatika

FULDA – performanse i kvalitet koji omogućavaju potpunu kontrolu na putu   

• Kao ovogodišnju novost na tržištu, Fulda predstavlja letnji pneumatik visokih performansi (HP) EcoControl HP. Ovaj pneumatik je namenjen svim vozačima koji prednost daju vrednosti i traže pneumatik po povoljnoj ceni koji omogućava sigurnu kontrolu na putu. Nezavisna organizacija za testiranje i izdavanje certifikata TÜV SÜD Automotive  je nov pneumatik celovito testirala i utvrdila da se radi o pneumatiku "sa uravnoteženim karakteristikama", a nezavisni rezultati na trkačkim stazama takođe pokazuju pouzdanost pri kočenju na suvoj i mokroj podlozi i odličan otpor kotrljanja. Elipsast spoljašnji oblik preseka pneumatika i nepovezana ramena rebra omogućavaju bolji kontakt s putem pri kočenju na suvoj podlozi i čak do 5% kraći put zaustavljanja na suvim putevima . Svojom smešom gazećeg sloja sa punom silikom EcoControl na mokrim površinama obezbeđuje sigurno prianjanje, a brojni kanali AquaFlow omogućavaju da se u njima sakuplja voda i efikasno raspršuje. Produženi rubovi za prianjanje prodiru kroz sloj vode ispod površine naleganja i obezbeđuju da se pneumatik bolje drži površine puta, zato ima za 9% kraći put zaustavljanja na mokrom putu.

Goodyear i Dunlop predstavljaju novosti u ponudi letnjih pneumatika

SAVA – tradicija, pouzdanost i evropski kvalitet

Za letnju sezonu Sava preporučuje da koristite sledeće postojeće pneumatike:

• Letnji pneumatik visokih performansi Intensa uhp (naslednik pneumatika Intensa hp koji se na tržištu pojavio pretprošle godine) nudi dobru vodljivost na suvoj i mokroj podlozi. Zahvaljujući materijalima od kojih je napravljen, ovaj pneumatik vozačima automobila visokih performansi koji vode računa o troškovima omogućava manju potrošnju goriva.

• Intensa suv je letnji pneumatik visokih performansi za savremena vozila za slobodno vreme (SUV). Njegove karakteristike omogućavaju odličnu vodljivost pneumatika na suvoj podlozi, precizno upravljanje i visok nivo performansi u krivinama, a pored toga i dobre performanse na mokrim putevima. Sa pneumatikom Intensa suv, robna marka Sava je prvi put stupila u segment savremenih vozila za slobodno vreme.

Goodyear Dunlop Sava Tires

 

 

Pogledajte još i: