Goodyear predstavio novi letnji pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3

Najnoviji pneumatik iz uspešne Eagle serije, ubedljivo je pobedio konkurente na nezavisnim testovima u kategorijama zaustavni put i habanje, čime je dokazao svoj prvoklasni kvalitet.

Kranj, 14. mart 2016. – Najnoviji Goodyearov letnji pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3 izvanrednih karakteristika, koje omogućavaju bolju kontrolu nad vozilom i veći užitak u vožnji, predstavljen je na ovogodišnjem Ženevskom salonu automobila.

Rezultati nezavisnog testa TÜV Süd  pokazali su da je ovaj pneumatik ubedljivi pobednik pri kočenju kako na suvim, tako i na mokrim putevima. U poređenju sa prosekom performansi tri konkurentna pneumatika, zaustavni put na suvoj površini je kraći za 1,3, a na mokroj podlozi čak za 2,6 metara. Takođe, Goodyearov pneumatik na mokrim putevima ima bolju vodljivost za 4%.¹ Kraći zaustavni put omogućava nova tehnologija aktivnog kočenja (Active Braking Technology) koja obezbeđuje povećanu površinu naleganja i bolje prianjanje pri kočenju. Važan doprinos vrhunskim performansama novog pneumatika pružaju i nova smeša za bolje prianjanje i lepljiva smola koji pneumatiku obezbeđuju čvrsto prianjanje. Zahvaljujući novoj tehnologiji Reinforced Construction, ovaj pneumatik je jači i lakši, što poboljšava njegovu vodljivost i performanse u krivini, smanjuje habanje i povećava stepen iskorišćenja goriva. Rezultati TÜV Süd testa takođe su pokazali da je otpor kotrljanja pneumatika manji za 10,9% od proseka tri testirana konkurentna pneumatika.

U poređenju sa drugim vrhunskim pneumaticima na tržištu, Eagle F1 Asymmetric 3 odlikuju i odlične karakteristike u pogledu habanja. Test nezavisne organizacije DEKRAje pokazao da Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 omogućava čak 11.500 više pređenih kilometara, odnosno 31% manje habanje u poređenju sa prosekom tri glavna konkurentna pneumatika.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 dopunjava uspešnu seriju Eagle pneumatika namenjenu vrhunskim vozilima koji su brojnim pobedama na različitim testovima dokazali svoj prvoklasni kvalitet.

Novi pneumatik Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 na raspolaganju je u 41 dimenziji, od 17 do 20 inča, a od marta 2016. u ponudu će biti uključena i većina ostalih dimenzija.

PR saopštenje - Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Pogledajte još i: