Honda Civic Type Sport proglašen za NetAuto Godine

 

 

Civic Type Sport je prvi od 100% novih modela koje će Honda ove godine predstaviti automobilskoj javnosti. Honda će u 2015. godini u potpunosti obnoviti gamu, svi modeli će biti restilizovani ili potpuno novi. Ovaj model je izdvojen kao zaseban “brend” u okviru modela Civic i razlikuje se po brojnim spoljnim i unutrašnjim karakteristikama.

Unapređen dizajn modela, napredne aktivne tehnologije bezbednosti ADAS, novi sistem za informacije i zabavu Honda Connect, koji je kompatibilan sa android platformom, samo su neke od odlika koje su Civic Type Sport modelu pomogle da osvoji najviše glasova posetilaca specijalizovanih automobilskih portala koji su po sopstvenim kriterijumima glasali po principu jedna email adresa - jedan glas.

Prilikom uručenja nagrade direktorka Aleksandra Đurđević je izjavila: “Civic Type Sport je model sa najviše Hondinih “gena”. Inspirisan je Type R- om i garantuje sportsko iskustvo u vožnji dok sa druge strane nudi brojna rešenja za porodične ljude počev od najvećeg prtljažnika u klasi do jedinstvenih magičnih sedišta.”

Civic Type Sport dolazi sa 1.6 najsavremenijim dizel agregatom Honda Earth Dreams tehnologije, koji ima najbolji odnos performansi i ekonomičnosti uz obrtni moment 300Nm / 2000o/min i 3.6l potrošnju na otvorenom, kao i dobro proverenim 1.8 benzinski agregatom.

Napredni paket sistema pomoći pri vožnji ADAS, koristi inteligentne sisteme: za prepoznavanje saobraćajnih znakova, za nadgledanje kolovozne trake puta, za nadgledanje unakrsnog saobraćaja, nadgledanje mrtvog ugla, kontrolu dugih svetala, preventivno upozorenje pre potencijalnog sudara i sistem za kočenje pri malim brzinama.

Kao prateća manifestacija, održano je i tradicionalno finale izbora za Miss NetAuto 2014. Uz pomoć glasova publike, žiri je doneo odluku da ove godine titulu Miss NetAuto 2014 odnese Nina Mirković, dok je Isidora Mladenović izabrana za Miss Fotogeničnosti.

foto © Honda

moto.rs
 

 

 

Pogledajte još i: