Humanitarni drift vikend u Čačku

Tjuning stajling klub iz Beograda organizovaće 7 i 8. juna u Čačku „Humanitarni drift vikend“ za pomoć ugroženima poplavama u tom gradu i okolini, tokom kojeg će biti održane automobilske trke i izložbe automobila i motocikala, saopšteno je danas.

Deo prihoda od ulaznica namenjen je nastradalima od poplava u Čačku, odnosno žiteljima Konjevića,Preljine i Preljinske Baluge,a drugi,manji deo, ustanovi za dnevni boravak dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čačka.

Manifestacija će biti održana na stazi Autoprevoza u Čačku,a sudije u drift trci ocenjivaće brzinu automobila kojom ulazi u prvu krivinu, kao i ugao zaokreta.

- Trke su jedinstvena prilika da vozači pred širom publikom prikažu umeće, da stazu prelaze na atraktivan način, zabacujući zadnji deo automobila, uz dim i škripu pneumatika, koja je, uz buku motora i oblake dima, nesvakidašnji doživljaj za posetioce – naveli su organizatori.

Humanitarni drift vikend trajaće od 12 do 18 sati 7 i 8. juna. Na manifestaciji će se okupiti i članovi „BMW Fan kluba Srbija“, motociklisti, a biće održana i izložba automobila i vozila s „najboljom muzikom“.

Posetioci će moći da učestvuju u „drift taksiju“ i svako ko želi moći će da se provoza stazom kao suvozač u „najluđem drift ritmu“ i tako pomogne u humanitarnoj akciji.

Više od 25 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Srbije prijavilo se za „drift trku“.


 

Pogledajte još i: