Izazov novih staza privlači Vesnića

Milovan Vesnić ove sezone voziće opel vektru u klasi D 4 u okviru Centralnoevropske zone (CEZ) na kružnim stazama. Tim povodom upriličena je konferencija za novinare, jer je start prvog takmičarskog vikenda na Hungaroringu u Mađarskoj zakazan za 27 i 28. april. Nedostatak valjane konkurencije u regionalnim okvirima, nagnao je Vesniće da se opet vrate na evropsku scenu. Nove staze i nepoznata konkurencija, dovoljan su motiv da ASK Sport auto Vesnić prihvati izazov i na dostojan način prezentuje Srbiju.
Takmičenja u Centralnoevropskoj zoni na kružnim stazama potpuno je nova i izazovan priča kako za mene, tako i za moj tim. Kada sam pre par sezona vozi reno kup, gostovali smo na sasvim drugim stazama tako da ću već koliko ovog vikenda imati priliku da se upoznam sa Hungaroringom, gde se organizuje prva trka. Most u Češkoj i Salczburgring u Austriji su mi jedino poznate, a sve ostale su nepoznanica što je razlog više za motivaciju. Koliko mi je poznato biće oko 20 vozača kod mene u klasi, što je svakako prava stvar, a svakog vikenda voze se dve odvojene trke – uvodne su reči Milovana Vesnića.
Ozbiljna priča pored maksimalnih priprema oko automobila, iziskuje i prilična materijalna sredstva. Opština Čajetina prepoznala je potencijal iste, a Optima kao višedecenijski sponzor i ovoga puta, stala je i iza projekta CEZ.
- Kada se udruže dva šampiona, uspeh je zagarantovan. Vesnići dominiraju u auto sportu, a mi u oblasti turizma, tako da smo na pravi način udružili snage, kako bi se Milovan okitio titulom, a mi se promovisali na jedan pravi i originalni način – rekao je Milan Stamatović, prvi čovek Čajetine.
Milun Vesnić višestruki šampion Jugoslavije i otac ništa manje uspešnog Milovana i ovaj put nije krio čuđenje zašto država ozbiljnije ne stane iza auto sporta, kada je promocija Srbije u evropskim okvirima.
- Ovo je jedan od boljih načina da se Srbije promoviše kako u evropskim tako i u svetskim okvirima. Naša porodica čini maksimum napora kako bi na častan način reprezentovala Srbije u auto sportu u ovom slučaju na stazama u Centralnoj Evropi.

E 1 „PRERASLA” U D 4 KLASU
Vesnić će ove sezone voziti preuređenu i adaptiranu vektru u sada po novom klasi D 4.
- U pitanju je samo kozmetička promena, pa se klasa više ne zove E 1, nego D 4. Organizator se odlučio na ovakav potez kako bi pravo nastupa imali automobili S 2000 i kit kar, a Pravila su da kažem stara koja su važila u E 1, kada su bitne stvari u pitanju. Glavni konkurenti biće mi ekipe u lotusima, mada i škode S 2000 nisu za potcenjivanje, jer za njih radi seatovo sportsko odeljenje.

Izvor::/www.plumrace.com
 

Pogledajte još i: