Izuzetni poslovni rezultati Toyote na srpskom tržištu

Prethodna 2017. godina, sa 1266 prodatih vozila, bila je veoma uspešna za Toyotu u Srbiji. A šta tek reći za 2018. koja je na izmaku? Samo jedno - izuzetna.

U godini koju polako ispraćamo Toyota Srbija zabeležiće plasman iznad 1500 vozila, što je rast od 18,5 odsto u odnosu na prethodnu. Povećanje prodaje beleže praktično svi modeli. Yaris je u 2018. godini stigao do 22% više kupaca, Auris 20%, Corolla 26%, Land Cruiser 36%, Hilux 28%, a model C-HR HSD (hibridni pogon) ostvario je rast od čak 230%. Kupci u Srbiji sve više veruju i opredeljuju se za vozila koja udruženim snagama pokreću benzinski i elektro motori, tako da je plasman Toyotinih vozila s tom vrstom pogona uvećan za 31,5%.

Toyota Srbija u narednoj godini očekuje dalji rast tražnje i plasmana vozila, a svoj optimizam gradi na dinamičnom razvoju, tradicionalnoj posvećenosti inovativnim tehnologijama i čvrstom opredeljenju da kvalitet, sigurnost i zadovoljstvo kupaca nemaju alternativu. Na srpsko tržište 2019. stižu četiri nova modela, odnosno čak šest noviteta ako se ima u vidu da Corolla stiže sa tri različite verzije karoserije.

Novi RAV4 i Corolla (svi tipovi karoserije) biće dostupni kupcima u Srbiji od početka februara, Camry od aprila, a sportski model Supra od jula. Pored četvrte generacije hibridnog sistema, koji čine benzinac od 1,8 litara i elektro motor ukupnog učinka 91 kW (122 KS), u novoj Corolli debituje potpuno novi 2,0 l HSD pogon sa 134 kW (180 KS), a u modelima Camry i RAV4 novi 2,5 l HSD sa 218, odnosno 222 „konja“.

Na predstojećem 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu (22-31. mart 2019), Toyota će zauzeti svoje tradicionalno mesto u hali I, gde će biti izložen kompletan program vozila dostupnih na srpskom tržištu, uključujući i novitete kao što su dvanaesta generacija najprodavanijeg modela na svetu Corolla (sva tri tipa karoserije), peta generacija RAV4 i Camry, koji se na evropsko tržište vraća posle 14 godina.

PR saopštenje – Toyota Srbija

Foto: arhiva Autoblog.rs / Toyota

Pogledajte još i: