Jovan Lazarević iz Kraljeva, pobedio sa „poršeom 991 GT3″ u Italiji

Ljubitelji sporta su ovih dana saznali za nešto NOVO i veoma LEPO, kada je reč o automobilistima SRBIJE i njihovim rezultatima na medjunarodnim trkama.

Nije ovoga puta reč o DUŠANU BORKOVIĆU ili MIKICI VESNIĆU, već poznatim i uglednim majstorima volana, već naredna informacija iz ADRANA, kraj Kraljeva, govori o mladom 22-godišnjem šampionu Srbije na brdskim stazama, u klasi „jugo“ i vice prvaku na kružnim trkama, takodje sa „jugom“, JOVANU LAZAREVIĆU.

Jovan Lazarević

JOVAN je ovih dana zabeležio veliki skok u svojoj tek započetoj karijeri sportskog automobiliste. Na čuvenom automotodromu MUDJELO, kod Firence, u Italiji, JOVAN LAZAREVIĆ je pobedio u dve trke CAMPIONATO ITALIANO AUTO, vozeći snažnog „poršea 991 GT3 Cup“. Stari i provereni asovi brzine dobro znaju da je POBEDA u trkama automobila sa zadnjom vučom znak da je POBEDNIK dobar u svom zanatu i da oseća vozilo a ako je dotični stigao iz takmičenja sa znatno slabijim „jugom“ i nekim drugačijim karakteristikama (iz klase u kojoj je postao šampion), onda je to prepoznatljiv ZNAK o jednom DOBROM AUTOMOBILISTI.

Jovan je vozio sa italijanskim automobilistom Michele Merendino  koji potiče iz trkačke porodice, njegov otac Alfonso Merendino je višestruki šampion Italije.

Trka u subotu i nedelju je trajala 60 minuta i zamena vozača je bila obavezna.

Drugoplasirana posada je: DI BENEDETTO Davide – SAUTO Vincenzo. Trećeplasirani su bili: NICOLOSI Giuseppe – LA MAZZA Francesco

JOVANU LAZAREVIĆU sigurno stižu ČESTITKE, za podvig na stazi MUDJELO. Bilo bi lepo ako uspe da nastavi sa svojim planovima, u sportu gde se bez PODRŠKE i DOBRIH FINANSIJA, ne može mnogo očekivati.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

 

Pogledajte još i: