Kia Motors dobila novog predsednika

Iz Kia Motors Corporation javljaju da je Ho-sung Song, dosadašnji vođa globalnih operacija, postao predsednik najstarijeg korejskog proizvođača automobila.

Ho-sung Song će voditi implementaciju srednje- i dugoročne strategije ‘Plan S’

Gospodin Song će kao prvi čovek Kije biti zadužen za ostvarivanje ‘Plana S’, srednjoročne i dugoročne strategije, čiji cilj je progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti.

Songovo bogato iskustvo u automobilskem poslu i stručnost bitni u tranziciji biznisa u budućnosti — električna vozila i rešenja mobilnosti

Dugogodišnje iskustvo gospodina Songa na različitim poljima automobilske delatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju širom sveta će biti izuzetan adut prilikom prelaska Kije na poslovanje budućnosti, koje će obuhvatati električna vozila i rešenja mobilnosti.

Pre zauzimanja sadašnjeg položaja vođe globalnih operacija gospodin Song je bio uspešan na različitim vodećim položajima, npr. kao predsednik Kia Motors Europe i vođa izvoznog odeljenja Kia Motors Corporation.

Kijina strategija Plan S želi preći sa poslovnog sistema fokusiranog na vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem na električna i autonomna vozila. Do 2025. godine Kia namerava ponuditi 11 električnih vozila. Time Kia želi dostići tržišni udeo od 6,6% na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25% njene ukupne prodaje trebala predstavljati ekološki prihvatljivija vozila.

Dosadašnji predsednik Han-woo Park će ubuduće biti savetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju Kijinih poslovnih ciljeva.

Nekoliko dosadašnjih dostignuća Ho-sung Songa u karijeri

-    vođa globalnih operacija, Kia Motors Corporation (izvršni podpredsednik)

-    predsednik Kia Motors Europe (viši podpredsednik)

-    vođa izvoznog odeljenja, Kia Motors Corporation (podpredsednik)

-    predsednik Kia Motors France (podpredsednik)

PR saopštenje

 

Pogledajte još i: