Kia osvojila 4 ‘red dot’ nagrade za dizajn

• Novi Kia pro_cee’d sa nagradom ‘Najbolji od najboljih’ (‘Best of the Best’)
• Nagrade ‘Pobednik’ cee’du, cee’d Sportswagnu i novom Carensu

Kijino dizajnersko odeljenje nedavno je osvojilo 4 prestižne ‘red dot’ dizajnerske nagrade, između ostalog i u kategoriji ‘Najbolje od najboljeg’ (‘Best of the Best’) za novog pro_cee’da u kategoriji dizajna proizvoda. 5-vratni Kia cee’d, karavanski cee’d Sportswagon i monovolumen Carens su osvojili nagrade ‘Pobednik’ (‘Winner’). 

Pored iF nagrade za dizajn proizvoda, osvojene u novembru 2012., to je već druga nagrada za Kia pro_cee’d još pre njegovog dolaska na evropsko tržište. Sa te četiri nagrade Kia je od 2009. godine osvojila čak 10 red dot nagrada. Kijini dosadašnji dobitnici su bili: Picanto, Rio, Soul, Venga, Sportage i Optima, koja je dobila nagradu ‘Najbolja od najboljih’.

Odluku žirija je Peter Schreyer, predsednik korporacije Kia Motors i šef Kijinog dizajna, komentarisao rečima: “Vrlo smo ponosni da su ‘red dot nagrade osvojila sva tri člana porodice cee’d i novi Carens. Posebno nam je drago zbog nagrade ‘Najbolji od najboljih’ za novog Kia pro_cee’d nakon što je već dobila Optima, jer je to najveće priznanje žirija. Naši modeli pobeđuju već petu godinu zaredom, što je još jedna od potvrda naše dobre dizajnerske strategije.”

Nagrade red dot: pečat kvaliteta u dizajniranju proizvoda

Dizajnerski centar Severnog Rheina i Vestfalije je 1955. godine osnovao nagrade red dot, koje već dugo važe za jedne od najprestižnijih nagrada na svetu na području dizajna. U međunarodnoj kategoriji ‘dizajna proizvoda’ takmičili su se proizvođači iz 54 zemlje, koji su  prijavili čak  4.662 proizvoda. 37-člani žiri ocenjuje proizvode na osnovu 9 kriterijuma, koji između ostalog uključuju stepen inovacije, jednostavnost upotrebe, kvalitet i trajnost. Podela priznanja će biti 1. jula u nemačkom Essenu.

PR Kia Motors

Pogledajte još i:

Range levo
Range desno