Konačno kompletan trkački vikend za Milovana Vesnića

Peto mesto u prvoj i nesrećno sedmo u drugoj bilans je trkačkog vikenda Milovana Mikice Vesnića u Austriji. Tako je tim na trci na Salzburgringu uknjižio šest novih bodova u Šampionatu Evrope i što je definitivno najbitnije konačno priveo kraju obe trke bez većih tehničkih problema a automobil je sve bliže „formi“ koja omogućava borbu za vrh.

Još od početka vikenda Vesnić je bio na nekoliko desetinki iza svojih glavnih konkurenata i aktuelnog šampiona Fulina a u nekoliko navrata uspeo i da postavi bolja vremena čak i od takmičara sa vozilima jače  klase TC2T. Koliko je konkurencija i u samoj Vesnićevoj klasi TC2 S2000 napredovala u odnosu na prošlu godinu govori i činjenica da su se na treningu postizala vremena za gotovo sekundu brže nego u sezoni 2013.

Uz malo problema tokom treninga i loše pozicije na stazi Vesnić se na startu prve trke našao na poziciji broj četiri u klasi. Tokom same trke automobil je funkcionisao odlično negde do sedmog od ukupno dvanaest krugova nakon čega su se pojavili problemi sa podupravljanjem što ga je koštalo jedne pozicije na kraju. Peto mesto u klasi i osmo u generalnom poretku divizije, od ukupno 25 takmičara iz cele Evrope, Milovanu Vesniću donelo je prvu startnu poziciju za drugu trku. Na žalost u startnoj proceduri auto je u vozačkom smislu „iscureo“ nekoliko santimetara što su stroge sudije okarakterisale kao „jump start“ i usledila je kazna prolaska kroz boks. Do kraja Vesniću je ostalo samo da stigne do cilja bez nove borbe za vrh.

Konačan utisak je više nego pozitivan jer se tim nakon gomile tehničkih problema uspeo da sopstvenim snagama uz pomoć prijatelja iz Slovačke, Češke i Nemačke osposobi automobil za borbu sa konkurencijom. Vesniću je konačno uspeo da skupi i prave trkačke kilometre sa BMW-om što će sigurno doneti bolje rezultate u budućnosti. Na žalost, u sivilu ekonomske situacije u Srbiji budućnost tima i njegovog daljeg učešća u šampionatu Evrope sada je u rukama drugih a učešće na trci u Belgiji koja je na programu za mesec dana pod velikim znakom pitanja.

ASK Vesnić Auto logistic / marketing & PR

Pogledajte još i: