Kraj sezone reli šampionata

 Odlična organizacija poslednjeg trkačkog vikenda reli discipline i ovog puta je protekla u najboljem mogućem redu. Hladan i tmuran oktobarski dan, sigurno da je bio jedan od glavnih razloga za malobrojnost publike na petom po redu Beogradskom reliju. I malobrojnost vozača, svega 25 na startu, od kojih je 17 završilo, nešto je na šta smo već navikli u ovo teško vreme.

U malom N-u, tj u klasi 1, tokom čitavih specijalnih ispita prednost je imala posada Nenadović/Popović, međutim penalizacija od 2 minuta košta ih toliko da se ovoga puta nisu domogli podijuma. Pobeda ide u ruke posadi Nenad Mirković/Stefan Mitrović, koji ovom pobedom dolaze do titule šampiona Srbije u reli disciplini. Drugo mesto pripada braći Jovanović, Petru i Bojanu. kome je ovo prvi nastup u trkačkom automobilu, ovoga puta na mestu suvozača. Treće mesto zauzima posada Jović Nikola/Jović Branislav.

DSC_2402

Klasa II, Aleksandar Dimitrijević, popularni Lauda i njegov suvozač Milan Misailović, tačnom i preciznom vožnjom u svom Yugu grupe A, došli su do još jedne pobede i titule šampiona u klasi A5. Druga je bila posada Cvijetičanin/Tomić u Škodi Feliciji, dok je treće mesto pripalo posadi Toroman/Pantelić.

DSC_2398

Klasa III, do pobede stiže  Živko Gajić sa svojim suvozačem Tihomirom Nikolićem i time donose titulu kako sebi, tako i svom klubu “MM Power”. Drugo mesto zauzima posada Mirčić/Pavlović, a treći na ciljnu rampu stižu Vićentić/Lekić. Treba napomenuti da je Vladimir Dika Zečević izleteo već na prvom brzinskom ispitu čime je ovaj reli već tada bio zavšen za njega.

Najviše odustajanja zabeleženo je kod posada koje se bore za generalni plasman, pa je tako Todor Stamenković zbog kvara na svom automobilu Mitsubishi EVO 9 morao da završi ovo takmičenje. Vladica Rabrenović koga je publika priželjkivala da vidi u novom autu, izleteo je na prvom brzinskom ispitu Avala i poprilično oštetio svoji novi Renault Clio R3.

vladica_udes

Posada iz Slovenije Lognar/Bobnar sa Citroen C2 Max takođe je završila takmičenje posle dva specijalna ispita, pa tako do pobede u generalnom plasmanu dolazi posada Rocco/Isailović sa Subaru Imprezom WRX. Drugo mesto zauzima opet posada Gajić/Nikolić. Do treće pozicije stiže jedina ženska posada Jovanović/Tunguz, kojoj će ovaj podijum sigurno značiti kao motivacija i samopouzdanje posle udesa koje su imale na Serbia reliju.

Izvor: www.trke.rs

Foto:www.trke.rs

www.plumrace..com

Pogledajte još i: