Mali N Radojkoviću

Beranovac za finale šampionata na krugu

Drugog vikenda oktobra duplom trkom na Beranovcu pored Kraljeva završen je šampionat Srbije na kružnim stazama SAKSS. Posle potpune neizvesnosti koja je vladala uoči finale trke, prvi je do titule probio led Aleksa Radojković u klasi mali N.

- I pored činjenice da sam još posle kvalifikacija završio posao po pitanju titule, jer sam osvojio neophodan bod koji mi je doneo titulu, tokom trke držao sam se postignutog dogovora od subote. Pun gas od starta do cilja da pobedom na finalnoj trci krunišem titulu šampiona u klasi mali N – jasan je Aleksa Radojković.

Druga trka dana bila je u znaku borbe za još jednu titulu, ali ovoga puta u najjačoj klasi SP. Dragan Stojković i Mirko Milovanović jedini predstavnici pomenute klase, praćeni kolegama iz ostalih klasa, jer su vozili u diviziji, silovito su krenuli od starta, u nameri da se domognu prvog mesta, jer je jedino ono rezultiralo titulom. U prilično izjednačenoj borbi tokom prvog dela trke, Milovanović je četiri kruga pre kraja morao da odustane zbog probušenog pneumatika, ali i problema sa akumulatorom, tako da je Stojković zasluženo slavio i postao novi šampion SP klase.

Nenad Savić poznatiji kao Nešec rutinski je odradio finale i postao vlasnik titule šampiona u klasi 4, dok se rasplet u klasi 3 između Radmila Vojnovića i Mirka Deretića očekuje posle brdske trke.

Finale finale pripalo je klasi Hibrid, gde je u vrlo zanimljivoj trci slavio Viktor Davidovski, ali je zato u centru pažnje publike bio Bojan Milanović, praktično takmičar domaćin, koji je osvojio drugo mesto. Dušan Nastasijević je završio na petom mestu što mu mje bilo više nego dovoljno da odbrani titulu šampiona!

Izvor i više slika na sajtu Plumrace.com

Pogledajte još i: