Mercedes-Benz Off-Road avantura na Jahorini

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini organizovala je regionalni 'Off-Road' događaj za predstavnike medija i klijente od 22-25. novembra na snegom prekrivenoj Jahorini...

 

Mercedes-Benz Off-Road avantura na Jahorini

 

Učenici treninga mogli su da uživaju u raskošnoj prirodi Jahorine i da testiraju celokupnu gamu Mercedes-Benz terenskih vozila:


• GLA u verziji GLA 200d sa 136ks
• GLC u dve verzije GLC 220d (170ks) i GLC 250d (204ks)
• GLC Coupe sa istim verzijama motora
• GLE sa dizel agregatom GLE 350d sa 258ks
• GLE Coupe sa benziskim motorom GLE Coupe 400 sa 333ks
• GLS sa istom pogonskom jedinicom
• i najsnažniji model na testu je bila vanvremenaksa G-Klasa u veziji G500 sa 421ks. Poseban utisak na sve učesnike pored nenadmašnih terenskih sposobnosti kod G-Klase imao je karakteristični zvuk V8 motora.

 

Mercedes-Benz Off-Road avantura na Jahorini

 

Trening je započeo od Hotela Termag i preko uzbudljivih starih planinskih puteva koji su doneli posebnu dozu adrenalina sve do najvišeg vrha, Ogorelice koja se nalazi na 1.916 metara nadmorske visine. Tokom vožnje, a posebno na samom vrhu svi su mogli da uživaju u dalekim i prekrasnim vidicima i snegom pokrivenim obroncima, raznovrsnom florom i faunom i da se uvere da je Jahorina jedna od najljepših planina. Sneg je doprineo idealnim uslovima za 'Off-Road' avanturu i učinio uzbudljivijim drugo po redu druženje sa Mercedes-Benz SUV porodicom.

 

Mercedes-Benz Off-Road avantura na Jahorini

 

Sve testirane modele odlikuje 4MATIC pogon, koji  u kombinaciji sa 7G-TRONIC (sedmostepenim) ili 9G-TRONIC (devetostepenim) automatskim menjačima sa lakoćom kombinuju vrhunski komfor vožnje sa zavidnim terenskim sposobnostima. Mercedes-Benz je vodeći brend kada je reč o pogonu na svim točkovima,  i zbog toga će 4MATIC u budućnosti imati još značajniju ulogu u portfoliju modela.

 

Mercedes-Benz Off-Road avantura na Jahorini

 

Kompanija Star Import je kupce u Srbiji spremila posebne uslove za kupovinu dva najprodavanija SUV modela – GLC i GLE, koji su ponuđeni kupcima po specijalnim uslovima sa 1.99% kamate, kompletom zimskih guma, posebnim paketom održavanja-servisiranja u trajanju od 5 godina i primamljivim uslovima zamene staro za novo.


Ceo događaj su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz Trening Centra i prodajnog tima kompanije Star Import kroz specijalno pripremljene rute u strogo kontrolisanim uslovima sa najvećim stepenom bezbednosti.

 

Mercedes-Benz Off-Road avantura na Jahorini

 

Posebnu pažnju na događaju su privuklo je izlaganje specijalno opremljene E-Klasa All-Terrain, koja je bila opremljena za zimsku avanturu dodatnom opremom iz Mercedes-Benz kolekcije. Takođe svi prisutni su bili u prilici da se iz prve ruke u posebno pripremljenom postprodajnom delu upoznaju sa ponudom Mercedes-Benz kolekcije.

 

 

Gradske ulice ili planisnki put, svi su se uverili da u skladu sa sloganom - Najbolji na svakom terenu - Mercedes-Benz SUV modeli ne biraju put, oni su spremni za svaki izazov.


PR

Pogledajte još i: