Mercedes-Benz Star Experience: Zvezde iz Štutgarta ponovo u Srbiji

I ove godine, Mercedesov Roadshow posetio je Srbiju i upriličio sada već tradicionalni događaj gde su specijalizovani mediji i odabrani klijenti mogli iz prve ruke i na dinamičan način da se upoznaju sa najnovijim dostignućima „trokrake zvezde“

U organizaciji Mercedesa i kompanije Star import, koja je generalni uvoznik Mercedesovih vozila za Srbiju, na stazi kod Subotišta priređen je raznovrstan vozački program podeljen na pet segmenata. Svaki deo je predstavljao priču za sebe, a za onaj najubudljiviji pobrinula se gama AMG modela, predvođena AMG GT-S sa 510 KS. Performanse i ponašanje u vožnji na limitu pokazali su i C63 AMG S, C43 AMG, A45 AMG, SLC 43 AMG.

Kompletan članak i više slika na sajtu Topspeed.telegraf.rs

U nastavku i PR saopštenje uvoznika Mercedesa za Srbiju:

Događaj za sve ljubitelje Mercedes-Benz automobila: Star Experience "Remek-dela"

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz i smart vozila u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini je u saradnji sa Daimlerom na NAVAK stazi u Subotištu organizovala jedinstven događaju pod nazivom Star Experience “Remek-dela” od 02-04. oktobra. Posebno za ovu priliku bio je izložen sportski model Mercedes-AMG GT u svom prirodnom okruženju na trkačkom poligonu.

Svi učesnici treninga mogli su da uživaju u uzbudljivoj vožnji najnovijih i najatraktivniji Mercedes-Benz modela kroz četiri specijalno pripremljena segmenta:

  • „Intelligent drive“ - Instruktori Mercedes-Benz Trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Nemačke predstavili su najinteligentniju E-Klasu koja je besprekorno kočila iza zaustavljenih vozila, izbegavala poprečni promet, pešake i sve drugo joj se našlo na putu. Klijenti su kroz specifične situacije u vožnji upoznali najnovije funkcije Mercedes-Benz Intelligent Drive sistema (Active Brake Assist, Drive Pilot, Pedestian Safety, Remote Park Pilot)
  • „ Agility“ – test vožnja sportskih modela na stazi uz instruktore koji su savetima doprineli uzbudljivoj, dinamičnoj i bezbednoj vožnji uključivala je Mercedes-Benz AMG GT S, C63 S AMG koji raspolažu sa 509 KS, najnovije „baby“ AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-MATIC, C43 AMG Coupe i SLC43 AMG sa 367 ks. Naravno, u koloni se našao i neizbežni A45 AMG. Posebnu pažnju tokom ovog segmenta privukao je Mercedes-AMG GT S,drugi automobil posle legendarnog SLS AMG modela koji je u potpunosti razvijen u AMG diviziji.
  • „Safety parcour“ – posebno osmišljeni poligoni za simulaciju iznenadnog kočenja i izbegavanja prepreka na putu uz demonstraciju Mercedes-Benz sistema za asistenciju u novoj E-Klasi i C-Klasi Coupe.
  • „On Road“ – Ništa manje impresivna je bila i postavka automobila na ovom segmentu; SL400, S500 Cabriolet, S500 Coupe, E220d i V250 Exclusive. Vozači su bili u prilici da upoznaju vozila i da isprobaju napredne sisteme bezbednosti i asistencije na otvorenom putu.

Po prvi put na našem tržištu, posebno za ovu priliku izložen je interaktivni smart kutak gde su se našli najnoviji smart modeli i to u i verziji kućnog tunera Brabusa. Na ovom dodatnom poligonu mogli su se dočarati okretnost ovog malog gradskog automobila velikih mogućnosti.

Ceo događaj su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz vozačke akademije u saradnji sa Mercedes-Benz trening centrom iz Srbije i Nacionalnom vozačkom akademijom - NAVAK. Ovogodišnji glavni instruktor Stefan Neuberger primenio je unapređen načinu vežbe i treninga na najbržim Mercedes-Benz modelima.

Svi prisutni bili su prilici da se u posebno osmišljenom postprodajnom delu upoznaju sa benefitima originalnih rezervnih delova i postprodajnih akcija.

Karavan Mercedes-Benz vozila je posetio 7 zemalja, između ostalih Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Ukrajinu a nakon Srbije, Mercedes-Benz karavan seli se u Latviju.

PR saopštenje

Pogledajte još i: