Mercedes S Klasa premijera kupe varijante

Mercedes je na sajmu u Ženevi upriličio svetsku premijeru S klase u kupe varijanti. Novi Mercedes-Benz S klase kupe kombinuje klasične proporcije velikog, sportskog kupea sa modernim luksuzom i vrhunskom tehnologijom. Po svetskoj premijeri ovaj kupe sa dvoje vrata može da bude opciono opremljen MAGIC BODY CONTROL sistemom oslanjanja.

Dodatne tehničke karakteristike ovog modela su prikaz ispred očiju vozača i touch pad karakterska. Dodatne opcije ovog modela su prednja svetla u okviru kojih je svako opremljeno sa 47 Swarovski kristala što stvara unikatni izgled. MAGIC BODY CONTORL je prvo „Oslanjanje sa očima“ i imalo je svoju premijeru u okviru S klase.

Slično kao i S klasa u limuzina varijanti, novi kupe je odstupan sa brojnim sistemima za pomoć koji vožnju čine ugodnijom i bezbednijom. Sistem Inteligentnog pogona uključuje između ostalog PRE SAFE kočenje kada se detektuju pešaci u neposrednoj blizini vozila.

Mnoge opcione karakteristike opreme su dostupne tako da načine enterijer Mercedes-Benz S klase kupe luksuznim i ugodnim. Na primer AIR BALANCE paket uključuje komponente za jonizaciju i osvežavanje vazduha, dok električno zagrevanje naslona za glavu je deo Warmth Comfort paketa. Vozilo karakterišu točkovi dimenzija od 18 do 20“.

Međuosovinsko rastojanje vozila je 2945mm dok je ukupna dužina automobila 5027mm, širina je 1899 mm a visina 1411mm. U kabini možete videti premium elemente, ali se trenutno može primetiti da su elementi kabine ovog modela preuzeti od strane sedan modela ali da su Super Sport upravljač i analogni časovnik uklonjeni. Pozadi postoje dva pojedinačna sedišta.

Vozilo kao što smo pomenuli poseduje head up kolor LCD prikaz koji projektuje virtuelnu sliku sa relevantnim detaljima u vozačevom vidnom polju da bi se izbeglo ometanje vozača skidanjem pogleda sa puta.

Ovaj model će biti opremljen u S 500 Coupe verziji V8 motorom zapremine 4.7L koji isporučuje 455ks snage odnosno maksimalni obrtni momenat od 700Nm. Pored pomenute verzije očekuje se S63 AMG Coupe model koji bi trebalo da poseduje twin turbo V8 5.5L motor koji razvija 593ks i 900Nm obrtnog momenta.

Posebna karakteristika MAGIC BODY CONTORL oslanjanja je mogućnost da se vozilo blago nagne u krivinama slično načinu na koji se motociklisti naginju u krivinama.

Ova funkcija može da bude aktivna kao jedan od tri režima vožnje pri brzinama od 30 do 180km/h pri čemu je ona dizajnirana da proizvede prijatniji osećaj vožnje čime se smanjuje bočno ubrzanje koje osećaju putnici.

U okviru vetrobrana postoji stereo kamera koja detektuje krivine i radi sa senzorom poprečnog ubrzanja. Ovaj model će svoju premijeru imati na samu automobila u Ženevi dok bi u dilerskim predstavništvima vozilo moglo da postane odstupno u drugoj polovini godine.

foto © Moto.rs

Izvor: moto.rs  

Pogledajte još i: