Mikici Vesniću stigao jedan od najmoćnijih automobila sveta

Kada jedan fantastičan vozač postane vlasnik fantastičnog automobila onda je veoma teško opisati zadovoljstvo sportiste koji je svestan da je automobilizam TEHNIČKI SPORT i da vam znanje ništa ne vredi ako nemate pravu SPRAVU.

AUDI RS 3 LMS , danas se presijavao na suncu ispred poznatog servisa VESNIĆ, u Gorjanima kod Užica i kao da je i on bio srećan i kao da je i on želeo da kaže: “ Srećan sam što mi je gazda tako dobar vozač i tako dobar čovek“.

Pošto punih 50 godina pratimo sva zbivanja u domaćem a po mali i inostranom auto sportu, možemo mirno i potpuno čiste savesti reći sve NAJLEPŠE ZA NAŠEG ŠAMPIONA MILOVANA MIKICU VESNIĆA. Rodjen je 1976. godine a do sada je napravio puno. Najvažnije od svega, mnogo važnije od njegovih šampionskih titula je njegov moral i karakter. MIKICA je porodičan čovek. Sa suprugom IVANOM ima dva sina a kompletna sportska javnost je o njemu uvek slušala sve najbolje…loše stvari su nepoznate kada je porodica VESNIĆ u pitanju. Stari kažu da „iver nikada ne pada daleko od klade“, pa je za sve dobro što je naš MIKICA postigao najzaslužniji legendarni as, veteran auto sporta i višestruki šampion MILUN VESNIĆ. Zaista su retki očevi koji su kompletan svoj život, snagu, energiju, finansije i ogromnu ljubav pružili svojo deci, kao šti su majstor MILUN i njegova supruga LJUBA, učinili za svog sina i ćerku.

MILOVAN MIKICA VESNIĆ za predstojeću sezonu nema dovoljan budžet. Za sada se može reči da će voziti samo četiri trke. Posle testa u SLOVAČKOJ, uslediće endjuranskružne trke u paru sa Poljakom JAKUBOM WSYZOMIRKSKIM. Potom i dve trke u SVETSKOJ INTERNACIONALNOJ TCR SERIJI, na stazama SALZBURGRING i HUNGARORING. VESNIĆU će finansijski pomoći GRAD UŽICE, OPŠTINA ČAJETINA, DUNLOP i verovatno odeljenje AUDIJA u SRBIJI

Raspoloženi šampion je za svoje navijače u Gorjanima rekao:

„Jedva čekam testove na stazi SLOVAKIARING. Biće kratki, dva puta po pola sata, ali bar će se nešto novo naučiti. Posle toga dolaze dve endjurans trke u paru sa mojim prijateljem iz POLJSKE, sa JAKUBOM WSYZOMIRSKIM, na HUNGARORINGU (23.4) i REDBULRINGU (20.5) a onda i dve TCR trke na SALZBURGRINGU (11. 6.) i na HUNGARORINGU (2.7). AUDI je i jak i prelep. Ima 2000 kubika, 350 KS, šestostepeni sekvencijalni menjač, DUNLOP i MIŠELIN gume. Svi automobili su u TCR seriji istih performansi. Razlika je samo u vozačima i inžinjerima, odnosno u znanju podešavanja automobila. Svakako da i iskustvo znači a ja toga imam. Voleo bih ako uspem da budem medju 12 najboljih a posle ćemo videti. RUDI je takodje oduševljen automobilom kojeg smo zajednički kupili. Plan je da on vozi SPRINT kružne trke CENTRALNE EVROPESKE ZONE“.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: