Miljković prvi u Diviziji 1 i CEZ D4-3500, Mirko i Nemanja Milovanović osvojili titule

Beogradski vozač Nikola Miljković bio je najbrži takmičar u Diviziji 1 u trci za Nagradu Beograda -Ušće 2018.

On je u “seat leonu TCR” startovao s juče osvojene pol-pozicije, na početku je izgubio četiri mesta, ali se potom pokazala moć TCR tehnike: Nikola je do kraja trke obišao sve kolege u Diviziji za najmanje 1 krug i jedini prešao sva 24 predviđena kruga, od kojih najbrži u vremenu 58.961.

Miljkoviću su posle svega pripali pehari za trijumf u klasi IX, kao i u CEZ klasi D4-3500.

Najuzbudljivije je bilo u klasi VIII, u kojoj je trku s pol-pozicije nakratko poveo Dragan Verba Stojković u “alfi 147”. Ubrzo je čelo poretka preuzeo Mirko Milovanović u “fokusu”, koji je praktično vozio za čast i prestiž, jer mu pobeda ne bi donela naslov, ukoliko Stojković na cilj stigne drugi. Sa treće pozicije, ovaj dvojac je sledio Darko Božilović u još jednom “fokusu”.

Drama i potpuni preokret desili su se četiri kruga pre kraja. Stojkovićeva “alfa” je posustala i ostala pored staze, a Milovanovićevo prvo mesto postalo je vredno titule, do koje je trkač AK Đelmaš sporta i došao. Kao drugi u klasi završio je Božilović, a pehar za treće mesto pripao je Stojkoviću, koji je u šampionatu vodio od prve trke do danas, ali do naslova nije dospeo.

U klasi VII trijumfovao je Aleksa Radojković za volanom “honde”sivik” ispred Nemanje Milovanovića u sestrinskom modelu starije generacije. Nemanja je, kao što je i najavio, vozio potpuno rezervisano, jer su mu bili potrebni samo bodovi i prolazak kroz cilj da bi postao šampion Srbije. Na cilju je zaostao krug za pobednikom klase, ali je cilj ostvario i stigao je do titule.

Pehare u CEZ klasi D4-2000 osvojili su Mirko Milovanović, Aleksa Radojković i Darko Božilović.

Ova trkačka nedelja posebno je važna porodici Milovanović – ne samo da su braća Mirko i Nemanja osvojili prve nacionalne naslove, već su to učinili u istom danu.

Izvor: Serbiaring.com

Foto: Tijana Cvijović

Pogledajte još i: