Milovan Vesnić primio trofej za CEZ titulu

Srpski automoblista Milovan Vesnić primio je trofej kao šampion Centralne Evrope na kružnim stazama.

On je sa svojim timskim kolegom Jakubom Višomirskim prisustvovao ceremoniji u Ljubljani, gde su dodeljene nagrade za sve CEZ kategorije.

Uz prvu i treću nagradu za dvojicu vozača, ekipa ASK Vesnić ovenčala se i timskom titulom u ESET kupu.

“Posebno mi je drag timski trofej, jer to nikad ranije nismo osvojili, a bilo je dosta ekipa u konkurenciji i nije bilo lako”, kaže Vesnić za naš portal. “Osim toga, uvek mi je drago da vidim sve te ljude i moje prijatelje sa kojima se godinama trkam i družim na stazama. Naravno, glavna tema nam je bila sledeća sezona, ko će gde i ko će šta”.

Naš as još nema jasnu viziju za 2019, ali nam je otkrio kakve planove kuju organizatori CEZ.

“Čuo sam da će dogodine stići još tri celosezonska takmičara sa TCR tehnikom, a da ima još zainteresovanim koji bi vozili po nekoliko trka. CEZ je raspisao TCR klasu, koja će nositi oznaku TC i to je sada izvesna stvar. Ja nisam još ništa odlučio, jer na kraju to ipak najviše zavisi od budžeta”.

Vesnić nam je rekao i da će 2019. Višomirski ostati u njegovom timu, a da bi Poljak radije vozio CEZ nego novoosnovanu seriju TCR Istočnoevropski trofej.

“To ne znači da i ja moram da vozim isti šampionat. Ponuda od TCR Istok je stigla, i nju razmatram isto kao i ponudu CEZ”.

Izvor: Serbiaring.com

Pogledajte još i: