Milun Vesnić – Savez vratiti pod okrilje AMSS-a!

Gotovo četiri decenije na trkama, kao aktivni takmičar i osvajač Dijamantske Kacige a zatim kao glavna podrška sinu Milovanu u njegovoj isto tako uspešnoj karijeri, daju dodatnu težinu svakoj reči o autosportu  koju izgovori legenda Milun Vesnić. U ekluzivnom razgovoru za GonzaRacing portal i TV emisiju ABS Show stariji Vesnić iznosi svoje viđenje aktuelne situacije u sportu i predlaže rešenja za povratak automobilizma na mesto koje mu i pripada.

„Moja karijera i tradicija porodice Vesnić započela je sada već davne 1976-te godine samo 10 dana nakon rođenja sina Milovana. Osvajanjem pehara na reliju Tara u vitrine je stiglo prvo priznanje od koga je sve krenulo i naša porodica je u sportu do danas. Trke sam uspešno vozio u velikoj, uređenoj, državi gde su se precizno znala sva pravila i gde je automobilizam bio jak i cenjen sport.“ – izjavio je Milun Vesnić – „Nizbrdo je sve krenulo od nesretnih ratnih godina i traje do danas kada situacija kulminira. Sada smo svedoci da imamo dva saveza, na pomolu je i treći, imamo više klasa nego vozača te titule šampiona gube svaki smisao."

Nas je naravno interesovalo šta je prema mišljenju iskusnog asa rešenje i kako unaprediti sport – „Prvo i osnovno je povratak saveza pod okrilje matičnog Auto Moto Saveza Srbije a zatim izvršiti i veliku rekonstrukciju klasa. Većina se mora ugasiti i ostaviti maksimalno tri i broj takmičara u svakoj dovesti do brojke 15-20. Time se automatski diže nivo i kvalitet trka. Znam da su krupni rezovi teški i da nije lako učiniti radikalne poteze ali to je po meni jedini način. Činjenica je da su oni koji obezvređuju sport izuzetno su jaki. Mikica će ove godine sigurno ponovo voziti u Evropi kvalitetne trke. Uskoro ćete imati i detaljnije informacije o projektu.“ – završava Vesnić.

Kompletan razgovor sa Milunom Vesnićem pogledajte uskoro u TV emisiji ABS Show

 

izvor: www.gonzaracing.com

Pogledajte još i: