MINI Paceman predstavljen na Kopaoniku

Kompanija Delta Motors večeras je na platou ispred Hotela „Grand“ na Kopaoniku predstavila MINI Paceman, novi automobil iz serije MINI. Dugo očekivani sedmi model popularnog britanskog brenda automobila promovisan je spektakularnom projekcijom koja je ostavila bez daha više stotina posetilaca na planinskoj lepotici.

Naše tržište je prvo na kojem je predstavljen MINI Paceman, prvi Sports activity kupe na svetu u segmentu premijum malih i kompaktnih vozila.

„Verujem da smo svi već navikli da od MINI-ja uvek dobijemo nešto ne samo novo, nego originalno, neoubičajeno i potpuno van klišea. Ako bismo morali da izaberemo reči kojima bismo opisali novi MINI Paceman, mogli bismo da kažemo da je on privlačan, uzbudljiv, iznenađujuć i pre svega veoma podsticajan. Zato smo i odabrali ovu fantastičnu i za automobilsku industriju neobičnu lokaciju za promociju automobila. Verujem da ste uživali i da će se novi MINI Paceman sa jednog od najvećih planinskih vrhova u Srbiji vinuti visoko i ostvariti blistava dostignuća“, izjavila je Marija Tatić, MINI brend menadžer.

MINI Paceman na srpskom tržištu biće dostupan u četiri verzije: MINI Kuper S Paceman, MINI Kuper Paceman, MINI Kuper SD Paceman i MINI Kuper D Paceman.

Zamišljen kao atraktivna fuzija kupea i urbanog vozila, MINI Paceman predstavlja inovativnu kombinaciju sportskog i ekstrovertnog dizajna, namenjenog za zabavnu vožnju, prepoznatljivu kod svih MINI automobila. Na prvi pogled, karakterističan stil MINI brenda evidentan je i kod Paceman-a, ali njegova originalnost nije dovedena u pitanje. Ambijent u kabinskom prostoru je ekskluzivan, a automobil poseduje dvoje vrata, velika vrata prtljažnika i laundž koncept sa dva odvojena sedišta u zadnjem delu.

Dizajn karoserije odiše luksuzom i snažnim emocijama, a istaknute horizontalne linije i snažne zakrivljene površine sa dinamičnim proporcijama karakterističnim za MINI dizajnerski izraz ostavljaju nadmoćni sportski utisak. Snažan motor, sportski i elegantan izgled i moćna građa MINI Paceman-a simbolizuju kombinaciju karting osećaja na putu i veće raznovrsnosti pomoću opcionog pogona na sva četiri točka. U standardnim uslovima na putu, sa pogonom na svim točkovima ima raspodelu do 50 procenata na zadnjoj osovini, dok se u ekstremnim situacijama raspodela vrši i do 100 procenata na zadnjim točkovima.

Tipičnom karting osećaju doprinose izuzetno moćni motori i standardno spušteno sportsko vešanje. Dva benzinska i dva dizel motora se nude od izlaska na tržište, a njihova snaga je u rasponu od 82kW/112ks do 135kW/184ks. Sve varijante imaju šestostepeni manuelni menjač ili šestostepeni automatski menjač kao opciju.

Najmlađi član MINI porodice, namenjen je osobama koje ne vole uobičajene stvari, jednom rečju, ne trpe kliše. Osmišljen je da odgovori zahtevima mladih i aktivnih ljudi u metropolama, koji imaju potrebu za jedinstvenim i harizmatičnim prevozom, koji će se izgledom i namenom jasno razlikovati od uniformisane konkurencije. Tokom dvodnevnog programa, posetioci na Kopaoniku imali su priliku da saznaju sve o novom automobilu i popularnom brendu MINI.

Organizovana je i nagradna igra, a najsrećniji dobitnik dobio je priliku da uživa u sedam dana besplatne vožnje MINI Pacemana.

PR Delta Motors

Pogledajte još i: