MOL SERBIA IMENOVALA ANTU ARALICU ZA DIREKTORA KOMPANIJE

Beograd, 27. maj 2019. - Kompanija MOL Serbia  donela je odluku da na mesto direktora imenuje Antu Aralicu, dosadašnjeg predsednika Uprave i direktora društva Holdina d.o.o. Sarajevo.

Dolaskom na ovu funkciju, Aralica će doprineti daljem razvoju kompanije MOL Serbia koristeći znanja stečena na vodećim pozicijama u industrijama duvana i maloprodaje. Svoju ekspertizu dokazao je u oblastima korporativnog restrukturiranja i organizaciji sektora u cilju unapređenja poslovanja velikih korporacija. Aralica će stečeno iskustvo koristiti kako bi doprineo povećanju efikasnosti u poslovanju, rešavanju strateških pitanja razvoja kompanije, ali i realizaciji ključnih investicionih projekata planiranih za naredni period.

„MOL Serbia se u poslednjih 15 godina, koliko posluje u Srbiji, pokazala kao jedna od vodećih kompanija u svojoj industriji, a cilj za naredni period jeste još veće unapređenje poslovnih rezultata. U danima i mesecima koji dolaze, u fokusu će nam biti kupci, izlaženje u susret njihovim potrebama, uvođenje tehnoloških inovacija na servisnim stanicama, ali i stalni razvoj zaposlenih u skladu sa MOL vrednostima i korporativnom kulturom. Još jedan od važnih zadataka jeste i sprovođenje poslovne strategije Grupe 2030, čemu se na novoj funkciji, posebno radujem“, izjavio je direktor kompanije MOL Serbia Ante Aralica.

Osim što će rukovoditi kompanijom MOL Serbia, Aralica zadržava i pozicije koje ima kao predsednik Uprave i direktor društva Holdina d.o.o. Sarajevo.

Aralica je karijeru započeo 2001. godine u Konzumu, da bi karijeru nastavio kao menadžer za Trade Marketing i distribuciju u kompaniji British American Tobacco. Adris grupi se pridružuje 2006. godine gde radi u TDR-u kao Trade marketing manager za region. Od 2009. godine vodi Adrisove operacije u BiH kao direktor Oprese d.d. Sarajevo. Za predsednika uprave i direktora društva Holdina, imenovan je u januaru 2015. godine.

Nataša Vukšić, direktor Maloprodaje MOL Serbia, koja je obavljala fukciju v.d. direktora, nastavlja karijeru u kompaniji.

„U prethodnoj godini MOL Serbia našao se u prvih 15 kompanija u Srbiji prema poslovnom prihodu. U narednom periodu zajedničkim snagama radićemo na širenju maloprodajne mreže i razvoju kompanije u ovom segmentu. Uverena sam da će Ante svojim dosadašnjim iskustvom i poznavanjem tržišta u regionu doprineti daljem jačanju pozicije MOL Serbia kao vodeće naftne kompanije“, izjavila je Nataša Vukšić, direktor Maloprodaje MOL Serbia.

O MOL Grupi

MOL Grupa je integrisana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljovodonika. Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

PR

Pogledajte još i: