Nabildovani sportista stigao u Srbiju

Kompanija Delta Motors u Slankamenu juče je predstavila novi model BMW X2, a takođe je najavljen i izložbeni program za predstojeći BG CAR SHOW.

Sam polazak zakazan je u Delta Motros-u u Radničkoj ulici u Beogradu, a krajna stanica je bila u ateljeu vinarije Šapat, u Slankamenu. Ovaj novi model iz BMW-a izgleda atraktivno, i ima vrhunsku figuru iz kojeg god ugla da se posmatra, a njegova cena počinje od 39.000 evra.

Specifičan izgled

Ovaj novi četvorotočkaš dugačak je 4,36 metara, širok 1,82, a međuosovinsko rastojanje je 2,67 metara. Svojim profilom, karakterističnim za BMW X modele, uz sportsku gracioznost kupea, podseća na odlično uvežbanog sportistu. Lukovi točkova su specifičnog izgleda, ima upadljive izduvne cevi i naglašene bočne rubove, a krasi ga elegantna linija krova.

Model M Sport X dostupan je po prvi put i omogućava vlasnicima da karakteru svog BMW X2 automobila podare još veću individualnost. Po prvi put, kod modernog BMW modela poznata BMW trapezoidna prednja rešetka je okrenuta i ona se sada širi nadole. Dodatni BMW kružni simbol na C-stubovima podseća na omiljeni detalj klasičnih BMW kupea, kao što su 2000 CS i 3,0 CSL, naglašavajući sportsku DNK modela BMW X2.

Odlični agregati

Ispod haube se nalaze provereni motori. BMW Twin Power Turbo agregati prenose sportske gene do puta na očekivano dinamičan način. Od samog početka prodaje biće dostupne tri varijante agregata, i to BMW X2 sDrive20i benzinski model sa 192 KS, plus X2 xDrive20d dizel varijanta sa 190 KS i X2 xDrive25d dizel sa odličnih 231 KS.

Oba dizel agregata standardno su opremljena xDrive inteligentnim pogonom na sva četiri točka i osmostepenim Steptronic menjačem, dok je benzinski model opremljen sportskim sedmostepenim Steptronic menjačem sa dvostrukim kvačilom. Sve kombinacije nezavisno od terena pretvaraju putovanje u pustolovinu.

Modeli M Sport i M Sport X standardno su opremljeni M Sport oslanjanjem sa tvrđim ogibljenjem i smanjenom visinom iznad druma. Ovaj element je dostupan kao opcija u osnovnom modelu BMW X2. Opcionalni sistem Dynamic Damper Control dopušta da se postavke oslanjanja još više prilagode individualnom ukusu ili potrebama.

Kod BMW modela vrhunski kvalitet uključen je kao standard. Enterijer modela M Sport i M Sport X čini kombinacija štofa i Alcantara kože sa kontrastnim štepovima za tablu s instrumentima i centralnu konzolu, dok instrumenti i krupni ekrani pružaju dodatnu raskoš. BMW Head-Up Display u punom koloru je opicionalno dostupan.

Nudi najmodernije tehnologije

BMW X2 nudi kupcima i najmodernije tehnologije kada se radi o sistemima za asistiranje vozaču zasnovanih na kamerama-Driving Assistant Plus, dok opcionalni Parking Assistantautomatski prepoznaje prikladna mesta za parkiranje i, po želji, preuzima dužnosti upravljanja u manevrisanju prilikom parkiranja.

Ovaj automobil pomera granice i donosi ranije neistražene nivoe zadovoljstva u vožnji. BMW X2 privlači mlade i one koji su mladi u srcu.

Delta Motors – Uspešna 2017. godina

Ono što treba reći jeste da je prethodne godine ova kompanija obeležila porast u prodaji od 26% kod BMW modela, a 36% kod MINI modela. Delta Motors imao je najznačajniji sajamski nastup do sada. U posebnoj BMW hali, na 2500m2, bilo je izloženo preko 30 BMW i MINI modela. Po prvi put svoj nastup u Beogradu imao je i Rolls Royce. Delta Motors je u 2017. godini potpisao novi ugovor za hibridna i BMW i vozila.

Uveden je BMW Service Inclusive (BSI) i MINI Service Inclusive (MSI) benefit za klijente kao standard. Paket usluga BSI podrazumeva besplatno redovno održavanje u trajanju od pet godina ili do pređenih 100.000 kilometara, a MSI paket usluga koji podrazumeva besplatno redovno održavanje u trajanju od četiri godine odnosno pređenih 60.000 kilometara.

Prethodne godine počeo je sa radom i BMW Servis 6+,prvi ovlašćeni servis za starija BMW i MINI vozila u jugoistočnoj Evropi, za nepunih godinu dana rada imao je preko 900 radnih naloga, a 74% klijenata prvi put je bilo u ovlašćenom servisu.

BMW Serije 5 za ponos

Najprodavaniji modeli automobila u 2017. godini bili su BMW Serije 5 sa 182 prodatejedinice i BMW X3 sa 112 jedinica. Predstavljen je i novi model MINI Countryman – kompaktni SUV u premijum klasi koji je činio 47% prodaje MINI modela u prethodnoj godini. Kada su motocikli u pitanju, prodato je više od 130 jedinica, dok je najprodavaniji među njima BMW 1200GS Adventure.

Prethodne godine BMW je osvojio različite prestižne nagrade od kojih izdvajamo nagradu „Zlatni Auto“ koju dodeljuje časopis Auto Bild za BMW Serije 4. U kategoriji Zeleni automobilnagrađen je BMW i8, dok je BMW Serije 4 nagrađen i u kategoriji Limuzina. Kompanija Delta Motors je, takođe, dobitnik Grand prix nagrade za poboljšanje celokupnog sajamskognastupa koju dodeljuje Beogradski sajam.

Pored nagrada, kako kažu u Delta Motors-u, mogu se pohvaliti donacijama. U martu 2017. godine Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu donirano je, kao nastavno sredstvo, motorno vozilo BMW Serije 6, model 650i kabriolet. U decembru usledila je donacija najsavremenijeg tipa karoserije BMW Serije 7 Tehničkoj školi GSP, za praktičnu nastavu učenika. Karoserija je napravljena od različitih vrsta čelika, aluminijuma i CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic).

Noviteti u 2018. godini

Godina 2018. će biti godina X modela. Pored prvog ikada BMW X2, očekuje se novi BMW X4 i X5. Zatim, BMW Serije 8, BMW i8 Roadster, BMW Z4, kao i restilizovani modeli BMW Serije 1, 2 i 3. Kada su motocikli u pitanju, ove godine stižu novi modeli BMW F 750 GS i F 850 GS.

Nastup na BG Car Show-u

Na ovogodišnjem sajmu automobila BG Car Show biće predstavljena kompletna gama BMW limuzinai X modela. Zvezda štanda biće trendseter BMW X2, potpuno nesvakidašnji model BMW game. Zatim, biće izloženi modeli BMW X4 i X5 koji dolaze sa uštedom do čak 18.000 evra. Biće predstavljeni BMW i3 u Melbourne red boji, po prvi put dostupnoj za ovajelektrični automobil.

Kada su MINI modeli u pitanju novi vizuelni identitet brenda biće predstavljen u restilizovanim MINI hatch modelima Cabrio i JCW, dok će klijenti koji se opredele zakupovinu MINI Countryman modela mogu očekivati posebne finansijske pogodnosti.

Na Sajmu će, naravno, biti i iznenađenja – 2 modela koje će publika u Srbiji imati prvi put priliku da vidi. U saradnji sa BMW Finance Services, u pripremi su posebni uslovifinansiranja i kamate za sajam.

Što se motocikala tiče, očekuju nas premijere BMW K 1600 B i BMWG 310 GS, a posebnupažnju skrenuli bi smo i na BMW F 750 GS i BMW F 850 GS.

Izvor:www.makina.rs

Pogledajte još i: