Nastasijević ubedljiv u Hibridu

Prvu trku šampionata Srbije na kružnim stazama koja održana na Mišeluku nadomak Novog Sada u potpunosti su obeležili takmičari za volanom nekadašnjeg ponosa domaće auto industrije, juga 55. U klasi Hibrid „pojačanom“ jugu briljirao je aktuelni šampion Dušan Nastasijević, koga čak ni izlazak vozila sigurnosti zbog udesa, nije omeo da ubedljivo slavi.

Još više uzbuđenja viđeno je u klasi mali N, gde su jugići jedino pojačani „kavezima“ zbog bezbednosti takmičara. Za neizvesnost, preticanje i promene u poretku tokom 15 krugova na veliku radost oko 10.000 gledalaca, pobrinuli su se Petar Jovanović koji je i slavio, Aleksa Radojković koji mu je bio na braniku prilkom prolaska kroz cilj i Luka Kotorčević, koji je premijerno vozio na kružnim stazama.

Čast da otvore takmičenja pripala je takmičarima klasa 8, 9 i 11, koji su vozili u diviziji. Posle 15 krugova slavio je Aleksandar Tošić, ispred Mirka Milovanovića, dok je Darko Božilović bio treći. Zoran Kastratović koji na kvalifikacijama ostvario najbolje vreme i osvojio prvu startnu pozciju, nije se pojavio na nedeljnoj trci zbog kvara na automobilu.

Sledile su divizije klasa 3, 4 i 5, odnosno i popularne stare dobre Fiće, koji se vozile polovinu predviđenog broja krugova. Organizator je bio na visini zadatka, a prema rekacijama najvećeg dela publike, najvatrenije je bilo tokom trka klasa Hibrid i mali N.

Izvor i više slika na sajtu Plumrace.com

Pogledajte još i: