Nemanja Milovanović prelomio: Voziću CEZ, ali i srpski šampionat

Srpski automobilista Nemanja Milovanović doneo je odluku da ove sezone vozi Centralnoevropsku zonu na kružnim stazama!

On je, posle osvajanja titule u srpskom šampionatu, prodao svoju “hondu sivik” i kupio “seat kupru”. Kako će ove godine startovati i TCR trofej Istične Evrope, Milovanović je imao dilemu da li da se okuša u novoj seriji ili ostane veran CEZ-u.

“Kad su izašla pravila za CEZ, shvatio sam da će i u diviziji i u mojoj potencijalnoj klasi biti dosta takmičara i to je prelomilo”, otkriva Nemanja za naš portal.

“Osim CEZ-a, voziću i nekoliko trka u domaćem šampionatu, jer to moji navijači očekuju od mene. Raspored trka će biti dista gust, biće dosta trka, ali posle zimske pauze ja sam veoma raspoložen i motivisan da se trkam”.

Milovanović uveliko radi na automobilu, a planira i testiranje u martu, posle čega će i zvanično najaviti sezonu i predstaviti izgled “kupre”.

“Ovo nam je prva godina u novom automobilu. Za mene je to druga dimenzija, nisam vozio TCR automobil i trebaće mi vremena da se prilagodim i naviknem. Dosta se bavimo setapom, to je auto kod kog je taj segment najvažniji. Nemam nerealna očekivanja, bio bih zadovoljan da budem plasiran u prvih pet. Svi se borimo za najbolji plasman, ali treba biti realan, nećemo da ulazimo u takmičenje sa predubeđenjem da smo najbolji”.

“Prva trka nas očekuje u okviru CEZ Mađarskoj, a kad bude objavljen kalendar za srpski šampionat znaće se kakav će nam raspored biti do kraja sezone. Zahvaljujem se svojim dugogodišnjim sponzorima i navijačima i nadam se da ćemo ove godine pružiti dosta dobrih partija na stazi”, poručio je Milovanović.

Izvor: Serbiaring.com

Pogledajte još i: