NetAuto 2013: Mercedes A Klase je automobil godine u Srbiji

 U najmasovnijem odlučivanju o automobilu godine na ovim prostorima koje je jedanaesti put za redom putem interneta organizovao Metro Market, specijalizovano preduzeće koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma najviše glasova dobio je Mercedes-Benz A Klase.

Kao i prethodnih godina, posetioci najposećenijih automobilskih sajtova u Srbiji: www.automagazin.rs, www.autoblog.rs, www.autoportal.rs, www.superauto.rs i www.netauto.rs prema sopstvenim kriterijumima glasali su za automobile koji su se našli u konkurenciji. Ovog puta podršku su, na svojim srpskim stranama, pružila i dva svetska sajta: www.cars-data.com – najkompletnija baza podataka svih brendova automobila i www.ooyyo.com – globalna platforma za pretragu polovnih automobila. Fejsbuk se podrazumeva.

U konkurenciji za titulu NetAuto 2013. našlo se osamnaest modela iz aktuelne svetske automobilske produkcije, to su: Audi A3, BMW serie 3, Citroen DS 5, Dacia Lodgy, Fiat 500L, Ford B-Max, Honda CR-V, Hyundai i30, Kia Ceed, Lexus GS, Mercedes A Klasse, Opel Adam, Peugoet 208, Renault Clio, Škoda Rapid, Toyota Yaris Hibrid, Volkswagen Golf i Volvo V40.

Za razliku od većine drugih izbora ovaj i ovakav izbor omogućuje da svi koje zanimaju automobili izraze svoje mišljenje. Internet, kao neizmerni izvor svih mogućih podataka, u ovom slučaju kada je reč o automobilima, predstavlja izuzetan medij preko kojeg o pobedniku odlučuju glasovi posetilaca. Glasanje se odvijalo od početka decembra prošle godine do početka februara ove godine, po principu jedna e-mail adresa – jedan glas.

Istovremeno, deveti put za redom organizovan je i izbor za Miss NetAuto. U konkurenciji se našlo 30 devojaka, a najviše glasova i titula Miss NetAuto 2012 pripala je Vesni Bugarski (1992.) iz Bečeja, dok je Adriana Rekalija (1994.) iz Smedereva, kao drugoplasirana osvojila titulu Miss fotogeničnosti.

Tradicionalno, od 64.812 glasova, veći deo pripao je lepim devojkama koje zdušno podržavaju njihovi prijatelji na društvenim mrežama, dok je Mercedes-Benz svojom A klasom potvrdio da je omiljena marka među Srbima. Na drugom i trećem mestu našli su se Fiat 500L i Renault Clio.

Titulu su od 2002. godine do sada osvajali Volkswagen Polo (NetAuto 2003), Citroen C2 (2004), Opel Astra (2005), Renault Clio III (2006), Dodge Caliber (2007), Renault Laguna III (2008), Toyota Avensis (2009.) Volkswagen Polo (2010), Citroen DS3 (2011) i Subaru XV (2012).

Metro Market /  Mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: