Novi Dacia Sandero, Sandero Stepway i Logan na prvim zvaničnim slikama

Dacia je danas objavila set prvih fabričkih fotografija nove, treće generacije Sandera, Sandera Stepway i Logana, ali slike unutrašnjosti i tehnički detalji će biti objavljeni 29. septembra, na zvaničnoj promociji ovih modela.

Treba podsetiti da su Sandero i Logan aktuelne generacije predstavljeni 2012. godine na sajmu u Parizu, a početkom 2013. im se pridružio i karavanski Logan MCV.

Novi Sandero je napravljen i na novoj platformi, što u praksi znači da je dobio platformu najnovijeg Renault Clia.

U kratkom saopštenju se navodi i da novi Sandero ima širi trag točkova i nižu liniju krova.

Ranije nezvaničen informacije kažu da je automobil dugačak oko 410 cm, dakle nekoliko cm više nego sadašnji model, dok će prtljažnik imati zapreminu od oko 330 litara.

Uz moderniji eksterijer, pominju se i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom (i uz moderniji infotainment sistem).

Što se motora tiče, u gami će se verovatno naći benzinac sa 75KS, turbo sa 100KS, kao i dCi dizelaš sa 85KS (a možda i u verziji sa 115KS). Moguće je da će neke verzije dobiti i mild hybrid sistem (pojedini izvori kažu da će ga imati Sandero Stepway) ili hybrid pogon sa 140KS, a opet će se nuditi i TNG varijanta.
Sandero Stepway opet neće dobiti 4×4 pogon, pa će pažnju kupaca i dalje privlačiti povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima za eksterijer (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači…).

Premijera novog Sandera će dakle biti krajem ovog meseca, dok se njegova prodaja verovatno startovati početkom 2021.

Kao i novi Sandero, i novi Logan će biti napravljen na novoj platformi. Takođe, automobil će biti i nekoliko cm duži nego sadašnji model, uz širi trag točkova. Ostaje da se vidi da li će prtljažnik imati veću zapreminu od sadašanjeg modela (510 litara).

Automobil odlikuju moderniji eksterijer i LED svetla, uz prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i uz novi infotainment sistem.

U paleti pogonskih agregata će se verovatno naći 1,0 litarski trocilindrični benzinac sa 75KS, turbo sa 100KS, kao i dCi dizelaš sa 85KS i 115KS. Moguće je da će neke verzije dobiti i mild hybrid sistem ili hybrid varijantu, a opet će se nuditi i TNG verzija.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: by Dacia

Pogledajte još i: