Novi Dacia Sandero, Sandero Stepway i Logan

• Potpuno obnovljena 3. generacija best-sellera: novi dizajn, nova platforma i nova oprema
• Upečatljiviji dizajn u duhu vremena
• Dačijin duh sa pametnom i originalnom opremom
• Motor ECO-G veće efikasnosti i smanjene potrošnje goriva i najnoviji benzinski motori

Trećom generacijom Sandera Stepway i Logana Dacia jednim mahom obnavlja svoja dva legendarna modela i redefiniše esencijalni, savremeni automobil, uvek usmeren na stvarne potrebe svojih kupaca po najboljim cenama.
Spoljašnji dizajn novog Sandera Stepway i Logana je potpuno nov.
Novi Sandero Stepway se već na prvi pogled razlikuje svojim jedinstvenim poklopcem motora snažnije profilisanih linija. Dizajniran je u skladu sa konvencijama crossovera: povišen razmak od tla, uzdužni krovni nosači, prošireni blatobrani i ojačani donji delovi vrata specifične teksture. Osim spomenutih elemenata, tu su i hromirani logotip Stepway ispod prednje maske i zaobljeni zaštitni profili iznad svetala za maglu. U prednjim i zadnjim odbojnicima je smeštena zaštita podvozja u boji koja štiti boju od ogrebotina koje mogu nastati u svakodnevnoj vožnji.
Dacijin duh uključuje i praktične i neophodne inovacije, kao što su posebni uzdužni krovni nosači koji su od početka dizajnirani tako da se mogu pretvoriti u poprečne. Pametno su dizajnirani, jednostavno se upotrebljavaju i dostupni su u serijskoj opremi.
Potpuno novi dizajn novog Logana je prefinjeniji zahvaljujući dužini povećanoj za 3,6 cm, većem međuosovinskom razmaku i kraćem zadnjem prepust. Vitkijeg je oblika zahvaljujući snažnije nakošenom vetrobranskom staklu i krovu spuštenom za 1 cm. Fluidnija krovna linija, antena smeštena na kraju krova i nešto manji bočni prozori čine dizajn dinamičnijim. Neke karakteristike su iste kao i na novom Sanderu, kao što su LED svetla sa svetlosnim potpisom u obliku slova Y, točkovi postavljeni u liniji sa blatobranima i visokokvalitetan dizajn nekih elemenata (kao što su ručice vrata).
Prednja i zadnja svetla oba nova modela nose Dacijin novi LED svetlosni potpis u obliku slova Y koji im daje snažniji identitet. Horizontalna linija spaja dva svetla na prednjem kraju i zadnjem kraju i račva se u njihove LED linije, pa automobil izgleda vizuelno upečatljiviji. LED svetla, serijski dostupna u svim nivoima opreme, povećavaju vidljivost noću.

NOVI DOŽIVLJAJ U UNUTRAŠNJOSTI
Unutrašnjost je unapredjena u svakom pogledu. Potpuno nova kontrolna tabla je još ergonomičnija i izrađena od novih materijala za moderniji i kvalitetniji izgled, a novi materijali su korišćeni kako na vratima tako i na presvlakama.
Ergonomičniji položaj vozača osigurava veću udobnost zahvaljujući novom dizajnu sedišta i brojnim kombinacijama podešavanja sedišta i upravljača. Dacia nudi sistem Media Control koji omogućava upravljanje radiouređajem, telefonom i sistemom navigacije direktno sa pametnog telefona smeštenog na posebnom nosaču na vrhu kontrolne table. Naprednije su verzije ovog sistema, koji se ugrađuje od početnog nivoa opreme, Media Display i Media Nav sa posebnim ekranom na središnjoj konzoli.
Nije zaboravljena ni tradicionalno jaka strana ovih modela: rekordna prostranost unutar kompaktnih dimenzija. Iako su spoljašnje dimenzije ostale iste, novi Sandero Stepway i Logan nude više prostora u kabini i veću zapreminu prtljažnika i prostora za odlaganje.

INOVATIVNA SIGURNOSNA OPREMA
Novi Sandero Stepway i Logan su konstruirani na modularnoj platformi CMF čija ojačana struktura u kombinaciji sa 6 vzdušnih jastuka pruža veću sigurnost. Nova elektronska arhitektura omogućava ugradnju novih sistema za pomoć u vožnji, među kojima i napredni sistem aktivnog kočenja u nuždi i sistem automatskog poziva u nuždi eCall.

NIŽA POTROŠNJA GORIVA I BOLJE VOZNE KARAKTERISTIKE
Zahvaljujući novoj modularnoj platformi, novi Sandero Stepway i Logan pokreću štedljiviji motori, imaju efikasniju aerodinamiku sa aerodinamičnijom podnicom i manju masu. Sve to garantuje veći užitak u vožnji uz smanjene emisije i nižu potrošnju goriva. Paleta isključivo benzinskih motora je dostupna i u kombinaciji sa bezstepenim automatskim menjačem ili u verziji koja spaja benzinski motor sa pogonom na plin – jednostavno, pouzdano i ekonomično rešenje.
Novi Sandero Stepway i Logan su osveženi ambasadori duha njihovih prethodnika. Sada nude još bolju vrednost za uloženi novac, po nenadmašnim cenama.

Pogledajte još i: