Novi Dunlopov letnji pneumatik Sport Maxx RT2

Dunlopov novi letnji pneumatik postigao je vrhunske rezultate na nezavisnim testovima u kategorijama prianjanja i preciznog upravljanja. Namenjen je svim vozačima koji žele uzbudljivo i nezaboravno iskustvo prilikom vožnje.

Kranj, 22. mart 2016. – Novi letnji pneumatik Sport Maxx RT2 razvijen je na osnovu bogatog Dunlopovog iskustva u endurans trkama i u skladu sa filozofijom “Forever Forward” koja promoviše uzbudljiva događanja u vožnji, a odlikuju ga izvanredno prianjanje i odlična vodljivost. Ovaj pneumatik na trkačkoj stazi postiže kraće vreme po krugu nego njegov prethodnik, model Sport Maxx RT koji je dobio brojne nagrade.

Nezavisni uporedni testovi koje je sproveo TÜV Süd, pokazali su da predstavljeni pneumatik beleži izuzetne rezultate na području prianjanja i preciznog upravljanja, kao i da se odlično ponaša u situacijama koje zahtevaju vrhunske performanse. Na mokroj trkačkoj stazi ovaj pneumatik zabeležio je za 1,3% kraće vreme po krugu i pokazao za 4,1% bolju vodljivost na suvoj podlozi u poređenju sa prosekom četiri glavna konkurentna pneumatika2. Sport Maxx RT2 ostvario je odlične rezultate i na testovima koja je sprovela DEKRA, kada se pokazalo da u poređenju sa prosekom glavnih konkurentnih pneumatika, ima čak za 34% manje habanje na najviše opterećenoj osovini.

Izvanredne karakteristike novog pneumatika je već uočio proizvođač trkačkih automobila Radical i izabrao ga kao standardnu opremu modela 2016 RXC Turbo koji se smatra jednim od najekstremnijih automobila na putu.

Glavne tehničke karakteristike pneumatika:

- Smeša gazećeg sloja sa smolom za prianjanje, baziranoj na smoli kaučukovca, omogućava optimalno prianjanje na mokrim i suvim putevima.

- Veliki rameni blokovi omogućavaju bolje prianjanje u krivinama u poređenju sa prethodnikom.

- Blokovi za efikasno kočenje omogućavaju kraći zaustavni put u odnosu na prethodnika, što se naročito ispoljava pri velikim brzinama.

- Pojas korda u karkasi sa izuzetnom čvrstoćom na istezanje obezbeđuje bolji osećaj za put i veću preciznost pri upravljanju u poređenju sa prethodnikom.

Raspon dimenzija pneumatika Dunlop Sport Maxx RT2 kreće se od 17 do 21 inča, od čega je 80% na raspolaganju u ponudi od marta 2016.

PR saopštenje - Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Pogledajte još i: