Novi Jaguar F-TYPE u saradnji sa GoPro – zabeležiće svako vaše putovanje

Prepoznatljiv kao najdinamičniji i uvek fokusiran na performanse, novi Jaguar F-TYPE pripremio je prvu aplikaciju u svetu – ReRun, koja kombinuje podatke o vozilu sa GoPro videom pružajući još bolje iskustvo vožnje. Nova serija biće puštena u prodaju u prvom kvartalu 2017. godine.

Pravi entuzijasti od sada će moći da snime i podele svoja iskustva vožnje pomoću nove ReRun aplikacije koja je razvijena u saradnji sa GoPro. ReRun kombinuje video u realnom vremenu sa ključnim podacima o performansama vozila uključujući brzinu, položaj, izbor stepena prenosa, sile kočenja i G sile. Video snimke visokog kvaliteta vozači će moći da preuzmu na svoj smartfon i podele ih na društvenim mrežama. Svaki F-TYPE sada sadrži Touch Pro infotainment sistem. Njegovi super brzi odgovori na upite vozača, intuitivno rukovanje tabletom, inteligentne navigacione funkcije kao što je Share ETA i online usluge kao što su real-time saobraćaj i vremenska prognoza, omogućavaju vozačima da raspolažu svim željenim informacijama tokom putovanja.

„Odličan sportski dizajn automobila se sastoji od proporcija i čistote izgleda. Najveći izazov za dizajnere je održavanje uzbudljive siluete koja obećava performanse. Za F-TYPE model 2018, potrudili smo se da ulepšamo ključne detalje u cilju jasnije svrhe celokupnog dizajna – za vozača, suvozača i posmatrača“  rekao je Ian Callum, dizajn direktor Jaguar.

F-TYPE nagrađivani dizajn je sada jači, sa jasnijim vizuelnim opsegom diferenciranja zahvaljujući specifičnom prednjem braniku. Full LED farovi pojačavaju vizuelni izgled i poboljšavaju bezbednost vozača. Dodavanjem slimline sedišta i novih hromiranih i aluminijumskih trim finišera ukrašen je enterijer i dopunjene su unutrašnje šeme boja, uključujući Siena Tan kožnu opciju koja je dostupna za sve modele.

Da bi označio uvođenje nove serije F-TYPE, Jaguar je razvio ekskluzivno 400 SPORT izdanje, koji će biti u prodaji širom sveta, ali samo na godinu dana. Snaga nove 400PS verzije sa 3.0 litarskim supercharged V6 motorom nadograđena je šasijom koja sadrži Super Performance sistem kočenja, podesivu dinamiku i 20 inčne točkove sa jedinstvenim Satin Grey krajem. Karakteristični žuti i tamno satenski sivi 400 SPORT bedževi na zadnjem delu automobila i na prednjem razdelniku nagoveštavaju na dodatnu snagu skrivenu ispod haube i savršeno su upotpunili izbor Indus Silver, Santorini Black i Yulong White metalik boja. Dizajn enterijera uključuje 400 SPORT brendiranje na centralnoj konzoli, volanu, stepeniku i vezenim naslonima za glavu. Žuti kontrast šivenja se nalazi širom cele kabine.

R-Dynamic model je nov u osnovnom opsegu. Ova specifikacija je dostupna za motore 340PS i 380PS koji su odlikovani felnama od 19 inča i 20 inča lake legure, i Gloss Black okvirom na prednjem braniku.

F-TYPE sveobuhvatni paket fokusiran je na i pomoć vozačima kada je u pitanju brže i lakše paralelno parkiranje zahvaljujući polu automatskom asistentu. Prilikom prolaženja pored potencijalnog mesta, ultrazvučni senzori za parkiranje kola mere dužinu potencijalnog parking mesta i ako je pogodno asistent brine o upravljanju. Sve što vozač treba da uradi je da pritisne dugme i kontroliše gas i kočnice. Asistent će takođe voditi vozilo i prilikom isparkiravanja.

Još od lansiranja 2012. godine Jaguarov aluminijumski dvosed se afirmisao kao najprodavaniji sportski automobil u svom segmentu na britanskom tržištu osvojivši skoro 160 nagrada širom sveta. Zavodljiv dizajn, zadivljujuće performanse i izvanredna dinamika uvek su činili F-TYPE jedinstvenim u opsegu koji je obuhvatio i Coupe stilove karoserije, ručne menjače i inteligentne AWD (All Wheel Drive).

PR saopštenje

Pogledajte još i: