Novi Renault Scenic

Sem karavanske verzije novog Megana, Renault na sajmu u Ženevi promoviše i novu, četvrtu generaciju Scenica. Francuzi u Ženevi slave i 20-godišnjicu ovog MPV modela koji je do sada prodat u skoro 5 miliona primeraka.

 

Novi Scenic se bazira na CMF-C platformi, a u odnosu na dosadašnji model novitet je za 40 mm duži i 20 mm širi, uz najavljeni prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima. Ovde i podatak da zapremijna prtljažnika iznosi 572 litra.


Zanimljiva je najava i o standardnim 20-inčnim alu točkovima, kao dvobojnom eksterijeru koji će biti dostupan kao opcija.

U gami motora će se nalaziti nalaziti dva TCe benzinca sa 85 kW/115KS i 96 kW/130KS, kao i 1.5 i 1.6 dCi dizelaši sa rasponom snage od 70 kW/95KS do 118 kW/160KS.


Takođe, Scenic će na raspolaganju imati i dizel motor Hybrid Assist potpomognut elektromotorom (za verziju sa Energy dCi 110 dizelašem i šestostepenim manuelnim menjačem).

Scenic između ostalog raspolaže i sa funkcijom One Touch Folding za preklapanje zadnjih sedišta jednim pritiskom dugmeta, kao i sistemom za aktivno kočenje u nuždi s prepoznavanjem pešaka. Tu su i tehnologija MULTI-SENSE, sistem R-LINK 2 s 8.7-inčnim ekranom i head-up ekran u boji.     

Na kraju, najavljen je i novi Grand Scenic koji će promociju imati pre leta.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Pogledajte još i: