Novi restilizovani MINI modeli stigli su u Srbiju

Brži i zabavniji nego ikad, nakon lokalne premijere na Salonu auomobila u Beogradu restilizovani MINI HATCH modeli dostupni su za prodaju i na tržištu Srbije. Oni predstavljaju suštinu uzbudljivog upravljanja i osećaj vožnje kartinga. Urbani su i sa više standardnih funkcija nego ikada pre.

Modeli MINI Hatch sa troja vrata i petora vrata kao i MINI Cabrio pored novih detalja u dizajnu kao sto je novi MINI “flat logo”, nova prednja LED svetla, kao i zadnja LED svetla koja su jasan podsetnik na britansko poreklo MINI brenda - sada se pojavljuju u “Union Jack” dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastavice.

MINI 2018

 

Detaljna revizija motora koji su u ponudi za MINI sa 3, MINI sa 5 vrata i novi MINI Cabrio poboljšavaju zabavu u vožnji, a dovode do smanjenja potrošnje goriva i emisije CO2 za čak pet procenata, kao i optimizacije emisije gasova kako bi bila usaglašena sa strožijim standardima emisije izduvnih gasova u budućnosti. Dalji razvoj je primenjen na osnovni motor, MINI TwinPower Turbo tehnologiju, elektroniku motora, snabdevanje uljima, usisni kanal, sistem hlađenja i izduvne sisteme. Takođe, smanjena je težina pogonskih jedinica, te su, na primer, poklopci motora su izrađeni od recikliranih karbonskih vlakana koja se koriste i u proizvodnji BMW i automobila.

MINI 2018

Umesto standardnog šestostepenog manuelnog menjača, 7-stepeni Steptronic menjač sa dvostrukim kvačilom opciono je dostupan za modele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S i MINI Cooper D. Novi tip prenosa karakteriše vrlo brzo menjanje brzina, omogućava izuzetno sportske manevre ubrzanja bez prekida momenta. MINI Cooper SD sada poseduje osmostepeni Steptronic automatski menjač kao standard - jedinstven u segmentu malih automobila i omogućava da se snaga najmoćnijeg dizel motora da se prenese na prednje točkove na sportski ali harmoničan način.

Sve Steptronic transmisije, dostupne za novi MINI sa troja i petora vrata i novi MINI Cabrio, omogućavaju najnoviju generaciju automatske funkcije start/stop. Podaci navigacije i prednje kamere sada mogu biti uključeni u “start/stop” sistem koji omogućava identifikaciju situacija u kojima je bolje ne isključivati motor - na primer, kada se kratko zaustavi pre nego što se okrene ili krene u kružni tok, ili ako je saobraćaj pred nama ponovo počeo da se kreće.

Standardna oprema uključuje audio sistem sa ekranom u boji od 6,5 inča u centralnom instrumentu i integracijom mobilnog telefona preko Bluetooth-a. Kontrolni ekran nudi funkcije osetljive na dodir u kombinaciji sa opcionim Radio MINI Visual Boost i navigacionim sistemom.

Zadnja svetla imaju novi dizajn u kombinaciji sa LED farovima i adaptivnim LED farovima i jasan su podsetnik na britansko poreklo brenda - zadnja svetla restilizovanih MINI modela sada se pojavljuju u “Union Jack” dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastavice.

Novi MINI logo sada ima dvodimenzionalni “flat dizajn”, jasan je i autentičan, pojavljuje se na poklopcu motora, prtljažniku, volanu, centralnoj instrument tabli i na ključu svih modela.

Opcioni MINI Excitement paket sada uključuje i MINI logo projekciju na strani vozača. Kada se vozilo otvori i zatvori, novi MINI logo se projektuje na zemlju ispred vrata iz izvora svetlosti u spoljašnjem ogledalu i ostaje vidljiv 20 sekundi ili trajno ako su vrata otvorena.

Više o modelu pročitajte na www.mini.rs

PR saopštenje – Delta Motors

Pogledajte još i: