Novi Suzuki Ignis u Srbiji već za 8.750 evra

U ponudi nekoliko verzija - najskuplja 13.250 evra u dinarskoj protivvrednosti

Uprkos činjenici da je cena novog modela Suzuki Ignis, koji je na nedavno održanom Salonu automobila u Beogradu pobudio ogromno interesovanje posetilaca, opterećena carinom od 12,5 odsto (s obzirom na to da ne stiže iz Evropske unije), novi automobil u ponudi uvoznika i servisera, beogradskog Euro Sumara, po svemu sudeći, ima sve šanse da postane hit na našem tržištu.

Ovaj mikro SUV originalnog dizajna, koji pokreće četvrocilindarski DUALJET benzinski motor s četvoroventilskom tehnologijom, radne zapremine 1.242 cm3, sa 90 KS/66 kW i maksimalnim obrtnim momentom od 120 Nm pri 4.000 obrtaja u minutu, pogonom na prednje točkove, paketom opreme Comfort GL i nemetalik bojom, sa svim dažbinama košta nesumnjivo privlačnih 8.750 evra, u dinarskoj vrednosti, po dnevnom srednjem kursu NBS.

Doplata za metalik boju iznosi 300 evra. Za verziju 1.2 Premium GL+ 2WD sa metalik bojom, potrebno je 9.850, a u So Color varijanti 10.200 evra sa PDV-om. Ukoliko kupac želi pogon na obe osovine (4WD), ovaj automobil sa Premium GL+ paketom i metalik bojom košta 11.400, a za So Color varijantu potrebno je još 350 evra. Cena za verziju 1.2 4WD Elegance GLX sa šestostepenim ručnim menjačem i metalik bojom iznosi 12.900, u So Color opciji - 13.250 evra sa PDV-om.

Za buduće kupce od značaja će biti informacija da je opcija 4WD (ALLGRIP) zapravo automatski pogon koji se aktivira pri proklizavanju prednjih točkova. Zbog minimalne razlike u masi između pogona na prednje i na svim točkovima, ovaj sistem praktično ne utiče na potrošnju, ali je najbitnije da mu jeo osnovna funkcija bezbednost -  s obzirom na to da vozilo čini stabilnijim i upravljivijim.

Uvoznik podseća i da je novi Suzuki Ignis po opremljenosti apsolutni lider u klasi, ne samo kod nas već i u svetu. Na spisku opreme koja je ugrađena u skuplje verzije su, između ostalog, dualni sistem radarskih kamera (asistencija pri kočenju), upozorenje pri naglom napuštanju saobraćajne trake (ako se ne uključe indikatori pravca), led svetla u prednjim i zadnjim svetlosnim grupama, multimedijski sistem sa navigacijom, kamera za pomoć pri kretanju unazad, grejači sedišta itd.

Za novi Ignis važi standardna trogodišnja garancija, dok je garancija za zaštitu metalnih delova od korozije 12 godina.

PR Saopštenje - Euro Sumar

Pogledajte još i: