Novi Suzuki Swift predstavljen na sajmu u Ženevi - Premijera u Srbiji na sajmu u Beogradu

Nakon promocije u Japanu krajem prošle godine, nova generacija Suzukijevog Swifta je sada predstavljena i evropskoj javnosti, i to na sajmu automobila u Ženevi.

Japanci navode da se novi Swift odlikuje funkcionalnim i prostranim enterijerom, agilnim upravljanjem, izuzetnom preglednošću, kao i naprednim bezbednosnim tehologijama.

Novi Suzuki Swift se bazira na platformi nove generacije "HEARTECT", pri čemu je vozilo za 10 mm kraće i 15 mm niže od prethodnika, ali je za 40 mm šire, uz 20 mm duže međuosovinsko rastojanje. Ovde treba pomenuti i da je zapremina prtljažnika povećana na 254 litra.

Dužina inače iznosi 3840 mm, širina 1735 mm, visina 1495 mm (1520 mm u 4WD verziji), a međuosovinsko rastojanje 2450 mm.

U gami motora su 1,0 litarski Boosterjet trocilindrični turbo benzinac sa 111KS i 170 Nm, kao i 1,2 litarski Dualjet sa 90KS i 120 Nm.

Swift će biti dostupan i sa opcionim pogonom na sva četiri točka, i to samo u kombinaciji sa 1,2 litarskim motorom i paketom opreme SZ5.

Deo opreme mogu da čine i napredni multi-informacioni displej, adaptivni tempomat, kao i Advanced Forward Detection sistem sa kamerom, sistem za automatsko kočenje i sistem za upozorenje o napuštanju trake.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Pogledajte još i: