Novi Toyota Dakar vozač uzima Reli titulu u Hilux-u

Hilux obezbeđuje Toyotinu prvu FIFA World Cup za kros-kantri reli. Ovo može biti indikacija za buduće pobede na 2017 Dakar reliju?

Sveže iz najave da će se Naser Saleh Al-Attiiah pridružiti TOYOTA Gazoo Racing za 2017 Dakar reli tim, mi smo oduševljeni da prijavljeni Katar vozač već obezbedio nekoliko mesta u istoriji motosport.

Vožnjom novog Toyota Hilux, Al-Attiiah je nedavno ponovio svoju petu uzastopnu pobedu za Overdrive Racing tim pobedom na iscrpljujućem Poljskom Vikend reliju sa razlikom od 81 sekundi.

Iako je samo sedam od devet događaja u svetskom kupu za cross-countri reli, ova velika pobeda koju je uzeo Al-Attiiah je nepobitna u ukupnom poredku - ime svog trećeg vozača i Toyotin prvi ikada: FIA World Cup trofej u ovom prvenstvu.

Overdrive Race ušao je spreman u petu trku, T1-specifikacija Hilux-a prototipa u ovom događaju u severozapadnoj Poljskoj. Nakon Al-Attiiah i navigator Matthieu Baumel, preostala četiri vozila prešla su liniju kao treći, osmi, deseti i jedanaesti, i tako su zaokružili spektakularne performanse sa neumornom pick-upom Toyota Hilux.

"Kakav fantastičan dan. Osećam se sjajno!" Usmereno Al-Attiiah odmah nakon događaja. "Znao sam posebne faze trke, tako da sam bio u stanju da vozim još jače. Mi smo osvojili svih pet krugova na Svetskom prvenstvu i uspeli da osvojimo titulu u Szczecin. To je bio savršen vikend! "

"To je veoma lep osećaj da se dva naša automobila nađu na podijumu i da se uzme naša prva velika FIA titulu," ponovio je Žan-Mark Fortin direktor Overdrive Racing. "Ovog meseca je bilo deset godina od kada smo počeli takmičenje od našeg prvog takmičenje na reliju Dakar 2007. Neki od mehaničara su ovde bili od početka, i to je izvanredan rezultat za sve nas."

Takav fantastičan rezultat iz ove svetske klase vozača sigurno sluti na dobar napad TOYOTA Gazoo Racing na 2017 Dakar Reliju. Revolucionarni Hilux EVO je već doneo ohrabrujuće rezultate na testovima i jedva čekamo da ga vidimo u punom letu u Južnoj Americi.

Izvor: Toyotaclub.rs

Pogledajte još i: