Novi Volkswagen T-Cross predstavio se novinarima u Beogradu

Novi T-Cross je pravo sa proizvodne trake Volkswagen fabrike stigao u Beograd gde se prvo upoznao i predstavio predstavnicima medija u Muzeju Iluzija

Nova momčina iz Volkswagena definitivno će pomrsiti konce u svom segmentu. Robusan je, izuzetno komforan, lep, jednostavan, ima odlične agregate ispod haube, uparene sa manuelnim i automatskim menjačima, a to su samo neki od detalja koji ovaj automobil donosi sa sobom u Srbiju!

Ovaj urbani, inovativni i nesvakidašnji model predstavio je sebe i iluziju kao racionalnu i stvarnu pojavu. Ovaj potpuno novi model iz Volkswagen game će uskoro krstariti ulicama širom Srbije i predstaviti svoju idelnu kombinacjiu stila, praktičnosti, prilagodljivosti, povezanosti i ekonomičnosti.

Jelena Subotić

Jelena Subotić, marketing i PR menadžer Porsche SCG, kaže za makina.rs, da je novi T-Cross jedan novi, urbani, drugačiji, inovativni, tehnološki inovativan i napredan automobil.

-Ovo je automobil koji u svom segmentu daje mnogo više jer nudi opremu koja je nekada bila zagarantovana za vozila iz višeg segmenta, naročito kada su u pitanju sigurnosni sistemi. Od njega očekujemo zavidne rezultate na našem tržištu. Za početak prodaje spremili smo jednu posebnu ponudu, a svi kilijenti mogu da dođu u ovlaščene salone da probaju i testiraju naš novi model - rekla je Jelena Subotić.

U isto vreme T-Cross postavlja nove standarde u svojoj klasi po mnogim parametrima. Urbani krosover se tako nameće kao idealni saputnik u svakodnevnom životu, a i više od toga. Novi T-Cross - kompaktan, ali ne i mali, bilo da posmatrate prostor za noge putnika, ili više mesta u prtljažniku, svaki plan možete lako ostvariti zahvaljujući zadnjoj klupi koja se pomera 14 centimetara.

Zapremina prtljažnika 455 litara

Ovo omogućava ovom malom terencu da poveća zapreminu prtljažnika sa 385 na 455 litara, a ako potpuno preklopite zadnja sedišta, dobićete zapreminu čak do 1.281 litara. T-Cross koristi modularnu poprečnu matrix (MQB) platformu, koja omogućava da prednja osovina bude smeštena daleko napred. Sa ukupnom dužinom vozila od 4,11 metara, međuosovinsko rastojanje od 2,56 metara je prilično veliko, i omogućava prostran enterijer sa dovoljno mesta za pet odraslih putnika. U ponudi nudi nove i zanimljive boje spoljašnjosti u nivoima opreme Life i Style.

Digitalizovan i sa bogatim zvukom

Najnoviji SUV model kompanije Volkswagen je takođe i inovativno digitalizovan, a to znači da nećete imati samo funkciju bežičnog punjenja za vaš smartfon, već imate na raspolaganju i četiri USB porta (dva napred i dva pozadi) pa možete da puštate svoju omiljenu muziku direktno sa vašeg smartfona ili preko streaming platformi. Sistem za otključavanje i paljenje automobila bez ključa je dostupan uz doplatu, kao i digitalni kokpit koji uključuje sistem za informacije i zabavu kojim se upravlja preko ekrana od 8 inča osetljivog na dodir, a tu je i poslednja generacija aktivnog info displeja (Active Infro Display).

Brojni sistemi kao standardna oprema

Novi T-Cross donosi i brojne sisteme za pomoć pri vožnji koji su ranije bili rezervisani za modele više kategorije. Zajedno sa izvanrednim ponašanjem u slučaju sudara i izuzetnom zaštitom putnika, oni povećavaju sigurnost, smanjuju rizik od sudara i poboljšavaju udobnost u vožnji.

Deo standardne opreme u svim paketima opreme je Front Assist sistem za nadzor prostora ispred vozila, sa sistemom za uočavanje pešaka (Pedestrian Monitoring) i sistem za nužno kočenje u uslovima gradskog saobraćaja (City Emergency Braking System,), sistem za upozorenje na napuštanje trake (Lane Assist), sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (HillStart Assist) kao i praćenje mrtvog ugla (Blind Spot Monitor) pri prestrojavanju sa integrisanim sistemom za upozoravanje na saobraćaj iza vozila (Rear Traffic Alert). Opciono su dostupni i sistem za držanje vozača budnim (Driver Alert System), prilagodljivi tempomat i pomoć pri parkiranju.

Efikasni motori

Novi T-Cross nudi izbor od dve vrste motora - dva benzinska 1,0 TSI i dva dizel 1,6 TDI koji isporučuju 95 KS ili 115 KS. Novi T-Cross se može testirati i pogledati u ovlašćenim servisno prodajnim salonima. Za početak prodaje pripremljna je i atraktivna cena za model T-Cross Life 1,0 TSI 115 KS po ceni od 17.490 evra, a za kupovinu vozila u saradnji sa Porsche Mobility cena iznosi 15.990 evra.

Izvor: www.makina.rs

Pogledajte još i: