Novim Renault Scenicom do Jadrana

Gde je Renault tu je i Dacia, a izgleda da važi i obrnuto. Da je Renault odabrao srednji deo Jadrana za predstavljanje nove game Dacia vozila faza 2 već smo objavili, međutim tom događaju prethodilo je „druženje“ automobilističkih novinara iz Srbije i Adria regije sa novim Scenicom.

Iz Beograda su novinari letom domaćeg prevoznika u dvomotornom avionu zrelom za otpis, koji je proizvodio izuzetnu buku, tresao se, škripao i činio putovanje ne samo neprijatnim nego i neizvesnim (u povratku je bilo još gore) stigli u Zagreb. Tamo nas je čekalo desetak modela Renault Scenic i Grand Scenic različitih nivoa opreme i pogonskih sistema, njima smo krenuli na prezentaciju i test vožnje koje su bile planirane da se održe 29.11.2016. u Zadru. Vrlo često da bismo istakli izuzetan osećaj u nekom automobilu koristimo formulaciju da je „kao u avionu“, u ovom slučaju prema utiscima tek završenog leta ovo poređenje ne bi bilo kompliment novom Scenicu jer je nova generacija višestruko superiornija od nekih aviona kojima letimo. Mnogi novinari su izrazili želju da se ovim automobilima vratimo u Beograd...

Vožnja od Zagreba do Zadra neplanirano je dobila malo avanturističkog duha. Zbog nekakvog razminiranja, kako je objavljeno, tunel Sveti Rok na auto putu bio je zatvoren tako da je moralo da se vozi lokalnim putevima. Put je vodio kroz Liku i poznate pejzaže ovog kraja, od Brinja preko Obrovca, Novigrada i Benkovca do turističkog kompleksa Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala na obali mora nedaleko od Zadra. Savremena arhitektura i dizajn, spektakularni panoramski pogled i mediteranski ambijent bili su odgovarajuće okruženje inovativnom Scenicu.

Renault je predstavio novu viziju kompaktnog monovolumena, modularnu kao i uvek, privlačniju nego ikada pre!

Dvadeset godina nakon što je predstavio Scénic – prvi kompaktni jednovolumen u svetu koji je poneo titulu Evropskog automobila1997. godine i koji je u međuvremenu prodat u više od pet miliona primeraka – Renault je četvrtom generacijom ovog popularnog modela potpuno obnovio svoju ponudu u ovom segmentu.

 

Renault ScenicRenault ScenicRenault Scenic


Predstavljen u kratkoj verziji na Ženevskom salonu automobila u martu ove godine, a dva meseca kasnije i u produženoj verziji, novi Scenic revolucionarnog dizajna u odnosu na prethodne generacije odlikuje se izuzetnom privlačnošću.

Novi Scenic poseduje sve odlike kojima prethodne generacije duguju svoj uspeh: prilagodljivost, prostranost, praktičnost i udobnost na dužim putovanjima.

Beskompromisno poželjan, praktičan, efikasan i opremljen naprednim tehnologijama, novi Scenic u svet monovolumena donosi revolucionarne promene i ispunjava potrebe porodice:

•    Poželjan zahvaljujući elegantnoj, ali istovremeno snažnoj silueti, dvobojnoj karoseriji i serijskim 20-inčnim naplatcima nezavisno od nivoa opreme – prvi put u segmentu,
•    Praktičan, zahvaljujući najvećoj zapremini prtljažnika i pretinaca za odlaganje u klasi,
•    Efikasan, zahvaljujući bogatoj ponudi motora koju čine pet dizelskih i dva benzinska motora,
•    Tehnološki napredan, zahvaljujući brojnim sistemima za pomoć u vožnji i drugim tehnologijama, kao što su serijski sistem aktivnog kočenja u nuždi (AEBS) sa prepoznavanjem pešaka, nezavisno od nivoa opreme.

I u produženoj i u kratkoj verziji četvrta generacija modela Scenic želi da osvoji verne kupce prethodne tri generacije Scenic -a, koje su oduvek privlačile inovacije ovog modela koji je prvi predstavio kliznu središnju konzolu. A istovremeno će Scenic svojim upečatljivim izgledom i snažnim performansama privući nove kupce.

 

Renault ScenicRenault Scenic

Izvor : www.netauto.rs

Pogledajte još i: