Obnovljeni Suzuki Vitara sa novim turbo benzincem

Nakon špijunskih slika od pre nekoliko dana, Suzuki je danas objavio i prvi set zvaničnih fotografija obnovljene Vitare, koju će japanski proizvođač široj javnosti prikazati početkom oktobra na tradicionalnom sajmu automobila u Parizu (kada će inače obeležiti i 30-godišnjicu prve generacije Vitare).

Suzuki Vitara

 

Fotografije pokazuje manje vizuelne izmene, i to u vidu nove prednje maske sa vertikalnim hromiranim elementima (po uzoru na redizajnirani Suzuki S-Cross), kao i LED svetala, doteranog prednjeg branika sa izmenama oko svetala za maglu, novog dizajna alu točkova i drugačije grafike zadnjih svetala.

Suzuki Vitara

Takođe, tu su i dve nove boje za eksterijer, bogatija oprema (uz više sistema asistencije vozaču), kao i doterana instrument tabla sa informativnim ekranom u boji između obrtomera i brzinomera.

Suzuki Vitara

Izmena ima i u paleti motora. Tu se naime ističe 1,0 litarski Boosterjet turbo benzinac sa 82 kW/111KS a koji u gami zamenjuje dosadašnji 1,6 litarski atmosferac. U ponudi i dalje ostaje 1,4 litarski Boosterjet turbo benzinac sa 140 konja.

Na kraju, kupci Vitare će i dalje moći da biraju između 2WD i 4WD verzija, kao i između manuelnog i automatskog menjača.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Pogledajte još i: