ODRŽAN KARAVAN JAGUARA „Jaguar Art of Performance Tour“

Beograd, 20. septembar 2016. godine – Jedinstveni spoj atraktivnog izgleda, snage i performansi odlike su modela premijum automobilskog brenda Jaguar, koji su 16, 17. i 18. septembra predstavljeni u centru Navak, u organizaciji kompanije British Motors, ekskluzivnog zastupnika za Jaguar i Land Rover vozila. Posetiocima su bili premijerno prikazani modeli Jaguar XE, Jaguar XF, Jaguar F Pace i Jaguar F Type. Specijalno iznenađenje za sve učesnike je bila tzv. „taksi vožnja“ sa modelom Jaguar F-TYPE Coupe S 3.0 sa benzinskim motorom od 380ks, kada su mogli da uživaju u vožnji profesionalnog vozača uz maksimalno opterećenje vozila.

Kompanija British Motors je tokom proteklog vikenda predstavila deo ponude modela Jaguar i Land Rovera koji će od sada biti dostupni i tržištu Srbije u okviru najmodernijeg prodajno-servisnog centra u Istočnoj Evropi. Pored svih aktuelnih modela Jaguara (XE, XF, XJ, F Pace i F Type), u British Motors Jaguar Land Rover centru, biće izloženi i modeli Land Rover (Discovery Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Sport, Range Rover).

Posetioci centra Navak imali su prilike da testiraju Jaguar vozila kroz brze slalom vožnje, nagle promene trake, najbrže moguće zaustavljanje i vožnju brzih krugova po stazi. Čuveni Jaguar F Pace mogli su da testiraju u dve situacije – vožnju po specijalno pripremljenom terenu, gde su se upoznali sa „off road“ karakteristikama Jaguarovog SUV vozila, a druga je bila vožnja brzih krugova po stazi kako bi testirali dinamičke karatketristike ovog modela.

Svi modeli imaju automatski menjač sa osam stepeni. Novi Jaguar F-PACE je SUV sa performansama koji ima DNK sportskog automobila. Od ispupčenja na poklopcu motora do naglašenih zadnjih krila, njegov snažni izgled čini ga prepoznatljivim na putu. F-PACE je vodeći u klasi, sa zapremninom prtljažnika od 650 litara i prilagodljivim preklopnim zadnjim sedištima u odnosu 40:20:40. F-PACE nudi vrhunsku tehnologiju, kao što su ekran na vetrobranskom staklu (Head-up Display) i ključ aktivnosti (Activity Key),kao i napredne sisteme za pomoć vozaču kako bi svako putovanje bilo lakše i opuštenije. Tu spada napredni InControl multimedijski sistem koji omogućava stalnu vezu sa spoljnim svetom. F-PACE raspolaže paletom rafiniranih, efikasnih dizelskih i benzinskih motora, uključujući novu paletu Ingenium dizelskih motora. Ingenium je Jaguar Land Rover-ova nova vrsta rafiniranih i efikasnih motora dizajnirana za postizanje performansi bez napora. Sa naprednom tehnologijom i kompletnom konstrukcijom od aluminijuma, Ingenium omogućava impresivnu potrošnju goriva i CO2 emisije. F-PACE motori su opremljeni Stop/Start tehnologijom i pametnim regenerativnim punjenjem – skupljajući kinetičku energiju prilikom kočenja za punjenje akumulatora - za maksimalnu ekonomičnost, naročito prilikom vožnje u gradu. Snažan 3.0 litarski V6 Diesel motor razvija snagu od 300 KS i impresivnih 700 Nm obrtnog momenta za eksplozivne performanse i odličnu vožnju. F-PACE- ovi benzinski motori nude snagu i poletnost sa poboljšanom efikasnošću. Korišten i u F-TYPE- u, 3.0 litarski V6 Supercharged benzinski motor dostupan je u verzijama sa 340 KS i 380 KS. U verziji sa 380 KS automobil ubrzava 0-100 km/h za 5.5 sekundi. Ovi kompletno aluminijumski motori omogućavaju trenutačni pristup visokim performansama i obrtnim momentima u svim režimima rada, kao i jedinstveni zvuk auspuha. 

PR

Pogledajte još i: