Oldtajmer klub Beograd proslavio 4. rođendan

Oldtajmer klub Beograd je za četiri godine postojanja izrastao u najveći klub starovremenskih vozila kod nas. I najaktivniji, što se tiče organizacije raznih događanja. Samo prošle godine klub je organizovao šest druženja.
Sve prisutne, članove i goste, pozdravio je predsednik kluba Bora Nastasić.


Oldtajmer klub Beograd proslavio 4. rođendan

On je verovatno i najzaslužniji što je u protekle četiri godine toliko toga urađeno, privučeno novih članova, organizovano puno događaja. Naravno, imao je i vredne saradnike. Proleće je, tako reći, na pragu. Sa njim i bolje vreme, vreme za starovremenska vozila. Za ovu, 2013. godinu, plan je sličan kao i prošlogodišnji, ambiciozan

U aprili mesecu članovi kluba će se pojaviti na platou ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu na 7. godišnjem skupu Udruženja istoričara automobilizma. To će biti početak sezona ovogodišnjih skupova starovremenskih vozila kod nas. U planu je i nekoliko revijalnih relija sa vožnjama po Srbiji, uz odgovarajuću medijsku pažnju. Tačni datumi i svi detalji će biti dogovoreni sa sponzorima i organizacijama koje će dati medijsku podršku.
Za septembar je planirano tradicionalno okupljanje članova kluba i gostiju na platou ispred opštine Zvezdara. Prošle godine išlo se do Pančeva, verovatno i ove.

Oldtajmer klub Beograd proslavio 4. rođendan

Ova skromna proslava održana je na najboljem mestu za takav događaj, u novootvorenoj garaži za starovremenska vozila. Vlasnik ove izvanredne garaže je Zoran Trpković, pekar, donator i kolekcionar. Učesnici mnogih događanja, prvenstveno vezanih za starovremenska vozila, bili su u prilici da se počaste izvanrednim proizvodima “Pekare Trpković”, pekare sa tradicijom dugom 105 godina.

Oldtajmer klub Beograd proslavio 4. rođendan

U garaži se nalazi nekoliko lepih starovremenskih automobila, u izvanrednom stanju, deo kolekcije Zorana Trpkovića. Tu se nalazi i nekoliko vozila, takođe, velikog kolekcionara Slobodana Bobana Jovanovića, stalnog učesnika skupova starovremenskih vozila širom regiona. Nadamo se da će ovogodišnja sezona skupova starovremenskoh vozila, uprkos tekućim ekonomskom teškoćama, biti bogata i da će njihovi ljubitelji imati šta da vide.

Tekst i foto: Ljubomir Ivanović

 

Pogledajte još i: