Opel ADAM dobitinik prestižne nagrade Red dot design

Opel ADAM je opčinio stručnjake i kupce zahvaljujući svom nekonvencionalnom izgledu i jedinstvenoj tehnologiji. Najnoviji dokaz za to je prestižna nagrada Red dot design.

Dobitnik nagrade Dizajn proizvoda 2013 u Automobilskoj i transportnoj kategoriji, ADAM se uspešno afirmisao na veoma napetom takmičenju. Preko 30.000 narudžbina je već stiglo za modernog Opelovog novajliju, koji osvaja estetskim izgledom i održivim trendom. Nastavljamo našu tradiciju "red dot design award" pobeda prethodnih godina, sa našim novim gradskim automobilom i postavljamo nove granice inovativnih moći,” rekao je Niels Loeb, šef Opelovog tima za dizajn eksterijera. "Sa našim ADAM-om, još jednom smo dokazali da možemo da ponudimo izvanredan dizajn u svakom segmentu putničkih vozila prilagođen svačijem ukusu". 

ADAM je četvrti Opelov dobitnik nagrade „red dot design award“ od 2009 godine. Prethodno su Insignia, Astra Sports Tourer i Astra GTC coupé, bile nagrađene zavidnim priznanjem “red dot”. Ovo je još jedan dokaz da je Opelov jezik dizajna “vajarska umeće susreće Nemačku preciznost” koji je predsatvljen sa Insignijom, veoma dobro prihvaćen kako od  strane kupaca tako i od strane eksperata.

Ove godine konkurencija je bila jača nego ikada za „red dot design award“. 1865 kompanija i dizajnera iz 54 zemlje predstavilo je stručnom žiriju ukupno 4662 proizvoda u 19 kategorija. Nagrada će zvanično biti uručena na red dot gala večeri 1. jula 2013. U dvorani Alto u Esenu, a očekuje se da  preko 1200 međunarodnih gostiju iz sveta poslovanja, politike i medija prisustvuje tom događaju. Takmičenje datira još iz 1955. Godine i jedno je od najvećih i najpoznatijih takmikčenja u oblasti dizajna na svetu danas.

PR Opel

Pogledajte još i: