Opel primio preko 80.000 porudžbina za Mokku

Posle samo nekoliko meseci, za Opelov novi SUV stiglo je više od 80.000 porudžbina iz cele Evrope.

Mokka je dobitna kombinacija atraktivnog dizajna, inovativnih tehnologija i funkcija karakterističnih za vozila iz viših klasa. Njena vozna dinamika čini je posebno popularnom kod kupaca u Nemačkoj, Rusiji, Velikoj Britaniji, Italiji i Francuskoj. Prognoze pokazuju da će više od dve trećine ukupno prodatih Mokka u Evropi biti prodato upravo na ovim tržištima.

Trenutno se najbolje prodaje Mokka u Cosmo varijanti, sa 103 kW/140 ks 1,4-litarskim ecoFLEX turbo motorom i pogonom na svim točkovima.

"Naš atraktivni novajlija je na putu da postane jedan od najprodavanijih modela u sub-kompaktnoj SUV klasi, najbrže rastućem segmentu u Evropi", kaže Dankan Aldred, vršilac dužnosti zamenika predsednika prodaje, marketinga i postprodaje u kompaniji Opel/Vauxhall. "Prodaja brzo raste zbog činjenice da, sa svojim izuzetno praktičnim karakteristikama, Mokka pruža ono što njen mišićav dizajn obećava. Mokka očigledno potvrđuje da ima visoki potencijal da osvoji kupce."

Njena izvanredna popularnost među kupcima potvrđuje izuzetno pozitivnu reakciju medija od njenog lansiranja i prvih test vožnji, uključujući pobede u uporednim testovima u "Auto motor und sport (ams)" i "AutoStraßenverkehr". Spisak pobeda se nastavlja: verzija sa pogonom na svim točkovima se našla na vrhu u "Auto Bild" velikom zimskom testu, "Auto Bild" wellness test je takođe pokazao da je Mokka najudobnija od devet poređenih automobila, a pokazala je vrhunske standarde i na ams testiranju sedišta.

Kupci koji se odluče za Mokku biraju sub-kompaktni SUV pre nego vozilo većih dimenzija. Oni žele automobil koji se svojim dimenzijama lepo uklapa i u grad i u sredine van grada, a takođe je pogodan za svakodnevne potrebe, kao i za slobodno vreme. Istraživanja pokazuju da su tipični vozači Mokke srednjih godina i da vode veoma aktivan život. Oni su takođe tehnološki-orijentisani, a posebno su im važne bezbednosne funkcije i udobnost, kao i Mokkini ekskluzivni sistemi pomoći u vožnji.

Opel Mokka – kompaktne dimenzije, snažan utisak

Sa dužinom od 4,28 metara, Mokka nudi obilje prostora i visoko sedenje za pet putnika. Opel sa Mokkom uvodi niz tehnoloških rešenja u SUV segment, uključujući AFL+ sistem prilagodljivog osvetljenja, AGR sertifikovana ergonomska sedišta i drugu generaciju integrisanog FlexFix nosača koji može da nosi do tri bicikla.

Dostupne su i brojne tehnološke funkcije koje unapređuju udobnost i bezbednost. One uključuju program elektronske stabilnosti, ESPPlus, sa kontrolom spuštanja nizbrdo (Hill Descent Control) i pomoći pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist), drugu generaciju Opel Eye prednje kamere sa upozorenjem na frontalni sudar, kao i unapređenom funkcijom prepoznavanja saobraćajnih znakova i funkcijom upozorenja na napuštanje trake. Mokka može biti poručena sa pogonom na prednjim točkovima ili sa sistemom adaptivnog pogona na svim točkovima (AWD) koji automatski detektuje kada je potrebna vuča na sva četiri točka i konstantno optimizuje zahvat točkova.

PR Opel

Pogledajte još i: