Optima predstavila novi dizajn ambalaže

 

NAVAK centar 20.06.2012. je bio prepun novinara i zvanica koji su došli na poziv predstavnika Nestro grupe. Povod je bilo predstavljanje nove dizajnerske linije ambalaže Optima motornih ulja, jednog od najpoznatijih i najdugotrajnijih brendova u ovom segmentu na prostorima bivše Jugoslavije. Ono što je nas kao sportske novine najviše interesovalo je dugogodišnja saradnja kompanije sa Milovanom Vesnićem i najava predstojeće trke na Grobniku.

Nakon upoznavanja zvanica sa istorijatom Optime, kao i sa naftnom kompanijom Zarubezhneft koja je preuzela bosanskog giganta, predstavljen je i novi izgled ambalaže ali i najavjeno otvaranje prve specijalizovane prodavnice ulja i maziva u Beogradu. Nakon toga usledile su promo vožnje stazom NAVAK. Za volanom Subaru Impreze STi bio je osvajač Dijamantske kacige i prvi pobednik regionalnog FIA KUP-a Bezbednost na putevima, Milovan Mikica Vesnić. Svi zainteresovani su mogli da pogledaju i takmičarsko vozilo Opel Vectra STW sa kojim se Vesnić u Optima bojama takmiči širom regiona.

Vesnić koji se odmah nakon prezentacije uputio za Hrvatsku, gde za vikend vozi drugu trku ovogodišnjeg KUP-a, bio je glavna zvezda događaja a novinare su uglavnom zanimali planovi za ovu i predstojeće sezone – „Optima i porodica Vesnić povezani su već dugo godina unazad. Drago mi je što je i nakon privatizacije Modriče od strane ruske kompanije Zarubezhneft novo rukovodstvo odlučilo da je ulaganje u autosport dobar marketing. Postoje i realna obećanja da će od sledeće godine stati iza nas i u novim projektima. Kako je ovo izuzetno skup sport od budžeta će zavisiti i naši realizacija naših planova. Za vikend smo ponovo na Grobniku. Očekivali smo više konkurencije ali i ovog puta mnogi vozači su odlučili da ostanu kući. Sa druge strane nakon nekoliko godina odsustva na stazi ćemo ponovo gledati Miodraga Đelmaša u Peugeotu 406 ST. Mnoge moje kolege treba da bude stid kada se na staze vraćaju veterani kao što su Mika i Paja sa elanom i takmičarskim duhom koji nemaju mnogo mlađi takmičari. Ako se ovakva tendencija nastavi definitivno ćemo potražiti nove izazove.“ – završava Vesnić. Prema poslednjim informacijama na stazi Grobnik takmičiće se preko 70 automobilista iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Austrije.

 

 

Pogledajte još i: